To je to što me zanima!

Prva snimka ženskog orgazma otkrila da cijeli mozak svijetli...

Znanstvenici su prvi put u povijesti pomoću snimki magnetne rezonance uspjeli snimiti video koji prikazuje što se zapravo događa u mozgu za vrijeme orgazma
Vidi originalni članak

Za vrijeme orgazma aktivira se više od 80 različitih područja mozga, pokazuju snimke magnetne rezonance 54-godišnje seksualne terapeutkinje Nan Wise za vrijeme samozadovoljavanja. To je prvi put u povijesti da su znanstvenici uspjeli "uhvatiti" stanje mozga za vrijeme orgazma.

- Snimka pokazuje slike mozga tijekom ženskog orgazma i vezu između različitih dijelova mozga temeljenu na razini kisika u krvi. Razina kisika očituje se kroz boje, od tamno-crvene (što označava nisku aktivnost tog dijela mozga) do žuto-bijele (najjača aktivnost) - objasnio je profesor Berry Komisaruk. 

Tijekom orgazma mozak preplavljuje žuta boja, što znači da većina moždanih aktivnosti sudjeluje za vrijeme ženskog orgazma. To je poput vatrometa, kažu istraživači.

Najprije se aktivira osjetilni korteks, područje povezano s genitalijama. Potom se širi kroz limbički sustav, odgovoran za emocije i pamćenje. S dolaskom orgazma, pojačava se aktivnost hipotalamusa koji otpušta oksitocin poznatiji i kao hormon maženja. Nakon što orgazam završi prestaje i aktivnost u tim područjima.  

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Marina NA 21.11.2011.

    Dragi moji!Sve ovisi na kakvu smo struju spojene tj.koliko"vata"!!!Ako je dovod struje loš sigurno neće svijetliti a ako je dovod struje dobar uz nas žene struju u kući više nećete morati plaćati i Hep bi mogao bankrotirati!!!!

  • kokica sljokica 19.11.2011.

    jedva cekam da mi dode muz pa da me malo prosvijetli

  • andio 19.11.2011.

    Veličanstveno. Najljepše što je priroda mogla podariti. Od Boga je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare