To je to što me zanima!

Psovao svog psa i završio na sudu: Zabranili su mu da pet godina ima kućne ljubimce

Mladi Britanac svog je rotvajlera vrijeđao i vikao na njega, a na snimci su se čuli i udarci te jecanje psa. Zbog toga je dobio novčanu kaznu i zabranu držanja ljubimaca
Vidi originalni članak

Joshua Ponsford (23) izjasnio se krivim za kazneno djelo protiv dobrobiti životinja. Dobrotvorna organizacija za životinje prijavila je Ponsforda sudu nakon što su čuli njegovu snimku u kojoj verbalno vrijeđa svog psa, rotvajlera Lulu.

Ponsfordu su na sudu u Bristolu zabranili  držanje životinja na pet godina

Na snimkama se može čuti kako Joshua viče na svog ljubimca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tijekom jedne snimke, koja traje 59 sekundi, može se čuti Ponsforda kako govori: 'Uđi u svoj  j***** krevet odmah, uđi u svoj krevet, sad, sad i ostani tamo. Mala prljava džukelo'

Snimka također sadrži zvuk udaraca i jecanja prije nego što se čuje Joshua kako viče: 'Ti i tvoja loptica. Dosta mi je svih tvojih igračaka i začepi '.

Na drugoj snimci se također čuje kako Joshua zlostavlja svog rotvajlera: 'Ponovno ću prošetati do trgovine i kupit sebi nešto za jest. Nemoj ni pomisliti na krađu', a onda se začulo kako pas cvili i laje.

Uz petogodišnju zabranu vlasništva nad životinjama, na koju se tri godine ne može uložiti žalba, Ponsford je dobio šest tjedana policijskog sata.

Također mora ispuniti 20 dana zahtjeva za rehabilitacijskim aktivnostima i treba platiti 1686 kuna plus 760 kuna doplate za žrtvu. Kraljevsko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama je preuzelo skrbništvo nad psom i Lulu se trenutno nalazi u bristolskom Centru za spašavanje životinja, gdje još uvijek prolazi rehabilitaciju.

Osoblje je reklo kako je Lulu divan pas i da se dobro povezala sa svojim njegovateljima, ali da još uvijek treba vremena da se prilagodi novim situacijama prije nego što pronađe novi dom.

Ponsford je porekao da je fizički ozlijedio svog psa, ali priznao je da je njegovo ponašanje bilo neprikladno.

- Moje je mišljenje je da je Lulu jako patila kao posljedica mentalnog straha i terora koji su rezultat verbalnog zlostavljanja Ponsforda, što je prikazano na audio snimkama. Psi reagiraju na ton i glasnoću glasa. Osjetljivi su i patit će od straha ako se verbalno zlostavljaju, osobito ako se to ponavlja ili je dugotrajno - rekao je veterinarski kirurg David Martin, a piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • wooly 17.11.2020.

    Kaj je tu čudno.

  • jorgovan_ 16.11.2020.

    Kako mogu nekoga blokirati?

  • MEIN ZAMP 16.11.2020.

    Pa nije kažnjen zbog vikanja i psovanja psa, već zbog fizičkog zlostavljanja (čuli su se udarci i cviljenje). Nije pas cvilio zato što ovaj psuje. Novinarska dedukcija - nula bodova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare