To je to što me zanima!

Pušači imaju dvostruko veći rizik od depresije i shizofrenije

Studija u Engleskoj provedena je na 462.690 ljudi, a vodeća istraživačica u studiji, dr. Robyn Wootton, kaže kako rezultat pokazuje da treba udvostručiti napore oko inicijativa koje potiču na prestanak pušenja
Vidi originalni članak

Pušenje udvostručuje rizik od mentalnih bolesti, kao što su depresija i shizofrenija, iako im nisu uzrok, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta u Bristolu. Studija je pokazala i da ljudi koji boluju od mentalnih bolesti češće postaju pušači.

Studija je provedena na 462.690 ljudi, a vodeća istraživačica u studiji, dr. Robyn Wootton, kaže kako rezultat pokazuje da treba udvostručiti napore oko inicijativa koje potiču na prestanak pušenja.

NAKON 60 GODINA BRAKA Optužili je za ubojstvo: Htjeli skupa umrijeti, a ona preživjela

-  Sada je jasno da pušenje ima utjecaj i na psihičko, a ne samo na fizičko zdravlje - zaključila je.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 07.11.2019.

    piušenje nije zdravo ne samo od depresije opasnost prijeti i od raka, udara..

  • bvalen16 07.11.2019.

    Sva sreca pa imamo G4 a negdje i G5 koji pozitivno uticu na cijeli organizam.Duhan sam po sebi nije opasan ali otrovni su aditivni u koje tvornice cigareta potapaju isti..Presao sam na duhan (sverc komerc) jer je i onaj pakovani pun aditiva i sad ja koji sam pusio u prosjeku 3 kutije pusim 5-6 cigareta uz kafu ,poslije jela a kad nemam nije frka dok sam prije bio u panici cim ostanem na par cigareta ali mi se desilo da sam kupio jedno paklo i popusio ga za dva sata ono jednu za drugom jer je teska navlakusa..Pitaj Boga kakva sranja stavljaju.Pogledajte one seljake koji puse od 12 god. ali svoj duhan a imaju po 90 g..Ovaj napad na duhan je da se prikriju ostala sranja kojima unistavaju ljude i zivotinje jer cisto sumljam da se duhanske korporacije nebi izborile za svoje kao uostalom i druge,ocito da su u pitanju neki veci interesi "elite"

  • 07.11.2019.

    A pusacice?🤔

Komentiraj...
Vidi sve komentare