To je to što me zanima!

Put je sigurniji uz miris mente, eteričnog ulja ili mirisne soli

Mirisni na putu: Nekoliko kapi eteričnog ulja, svježe bilje ili sol za kupanje osvježit će auto, ali i poboljšati koncentraciju u vožnji te izoštriti uvijek potrebne reflekse
Vidi originalni članak

Nitko se ne voli voziti u automobilu koji ne miriše lijepo, no od određenih sredstava ne samo da će vaš automobil ugodno mirisati nego će vas i razbuditi. 

Postoji nekoliko neuobičajenih načina uz pomoć kojih možete iz automobila zauvijek protjerati neugodne mirise, i to bez umjetnih kemijskih osvježivača. Primjerice, dovoljno je da na tepihe u automobilu kapnete nekoliko kapi eteričnog ulja limuna, eukaliptusa, metvice ili drugog ulja koje razbuđuje, i ugodan će se miris širiti autom čak nekoliko tjedana.  

Uz to što gode našem osjetilu njuha, ugodni mirisi nerijetko imaju i još neke dobre strane pa tako, primjerice, metvica pojačava koncentraciju i ubrzava reflekse, što je itekako dobro za vozače u sezoni ljetnih gužvi na cestama. 

Ponesite dašak mirisnog voska 

Na tržištu postoji čitav niz mirisnih svijeća u praktičnom pakiranju koje možete staviti i u držač za čašu u automobilu. Tako će vaš omiljeni miris doma putovati s vama kamo god pošli.

Sol za kupanje osvježava auto

Ispraznite jednu ili više vrećica čaja, napunite ih kristalima omiljene mirisne soli pa vrećice stavite u pretinac iz kojeg će se, kada god ga otvorite, širiti ugodan miris.

Do izvora

Nekoliko kapi ulja u autu mirisat će čak nekoliko tjedana.

Unesite miris prirode u vozilo

Na novine iza stražnjeg sjedala složite lišće svježeg bilja, npr. bosiljka. Lišće će se u autu zatvorenih prozora osušiti, a pritom će iz njega protjerati neugodne mirise.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • General Lee 04.09.2012.

    Uf ovo je dobro ako netko rokne.

  • libeluli 21.08.2012.

    meni je na put najsigurnije kad je moja draga samnom pa taman izašla iz staje poslije mužnje...

  • Capafiori 19.08.2012.

    Sličan rezultat dobiva se u automobilu i u kući. Kako je ovo doba lavande koja ujedno olakšava disanje i čisti sinuse, uberite lavandu, osušite je i stavite u veće krpene jastučiće i rasporedite kako vam drago.

Komentiraj...
Vidi sve komentare