To je to što me zanima!

Putujete sa psom zrakoplovom? Što sve trebate znati i napraviti

Sve više zrakoplovnih tvrtki dopušta da povedete svoje kućne ljubimce, ali nazovite ih ili pošaljite e-mail prije nego što rezervirate let kako bi bili sigurni da pas može s vama
Vidi originalni članak

Razmišljate o putovanju sa svojim psima? Uzimanje vašeg psa sa sobom na sljedećem putovanju može učiniti putovanje zabavnijim. Sve što trebate je pripremiti i pažljivo isplanirati putovanje sa vašim psom. Imajte na umu ove savjete prije nego krenete u sljedeću avanturu.

POGLEDAJTE VIDEO: Ljubomorni pas nasmijao je sve: Pokušao spriječiti svog vlasnika da se grli i mazi s plišanim psom
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zakažite veterinarski pregled: Postoje mnoga pravila o putovanju s avionom, posebno ako putujete u inozemstvo. Prije nego što počnete izrađivati ​​planove putovanja, provjerite svog psa kod veterinara kako biste osigurali da je dovoljno zdrav za putovanje i da ispunjava sve zahtjeve vaše odredišne ​​zemlje. Ažurirajte cijepljenje vašeg psa (putovanje u većinu drugih zemalja zahtijevat će to, posebno cjepivo protiv bjesnoće).

Pronađite zrakoplovnu tvrtku koja dopušta kućne ljubimce: Sve više i više zrakoplovnih tvrtki dopušta da povedete svoje kućne ljubimce, ali nazovite ili pošaljite e-mail zrakoplovnoj tvrtki prije nego što rezervirate kako bi bili sigurni da vaš najbolji prijatelj može s vama.  Naravno, morati ćete i platiti naknadu za vašeg kućnog ljubimca, a morat ćete saznati zahtjeve prijevoznika o težini / veličini kako biste vidjeli možete li ih uvesti u kabinu ili će morati biti u spremištu. Ako im je dopušteno u kabini, oni će se smatrati jednim od vaših komada ručne prtljage i obično je dozvoljen samo jedan kućni ljubimac po putniku. Preporučujemo rezervaciju što je ranije moguće, rezervirajte let koji kreće noću kada je i vaš pas navikao da spava.

PUTOVANJE AUTOMOBILOM Krećete li na put sa psom, evo na što sve biste morali pripaziti

Pronađite zrakoplovnog prijevoznika koji će odobriti da kućnog ljubimca prevozite u boksu: Možda će te trebati kupiti novi prijevoznik za psa kako bi zadovoljio zrakoplovne standarde. Uvijek provjerite kod svoje zrakoplovne tvrtke, ali standard je 19 x 10 x 12 za kabinu.  Da biste smanjili stres, osigurajte svom psu pokrivače i meke igračke (tvrde igračke nisu dopuštene osim ako se pas ne nalazi u spremištu).

Pažljivo odaberite svoja sjedala: Ako vaš pas može putovati u kabini s vama, razmislite o svom odabiru sjedala. Vaš pas će morati biti ispod sjedala, a ako vi volite u avionu malo odmoriti i ispružiti noge razmislite o nadogradnji sjedala ili karti za prvu klasu ili čak poslovnu (opet, uvijek provjerite kod zrakoplovne tvrtke mogu li psi biti smješteni u sve klase). Pripazite da ne odaberete sjedala prema izlazu, jer tamo kućni ljubimci nisu dopušteni, a sjedala kraj prozora su najbolji izbor tako da ne morate micati psa.

Pripremite psa pred let: Obavezno nahranite psa prije letenja i osigurajte mu dosta vode, ali nemojte mu dati hranu i vodu 2 do 4 sata prije leta. Također ćete ih morati malo duže prošetati prije nego avion krene i poigrati se s njima.

Budite spremni na prijavu i sigurnost: Kada putujete sa psom avionom, morat ćete stići u zračnu luku malo ranije (oko dodatnih sat vremena) i morat ćete se prijaviti. Također ćete se morati pripremiti za sigurnost jer ćete morati ukloniti psa s nosača koji će proći kroz skener i detektor metala. 

Znajte gdje možete i ne možete ići sa svojim psom: Mnoge zračne luke sada imaju posebne zone za pse. Ispitajte hoće li zračna luka iz koje ćete letjeti imati zone za pse i gdje te zone nalaze.

Učinite svom psu ugodan let: Ako vaš pas putuje u kabini, ukrcajte se na avion što je prije moguće kako biste bili sigurni da imate vremena i prostora za postavljanje mjesta za psa. Postavite njihov krevetić, torbu ili boks ispod sjedala i pobrinite se da imate nekoliko poslastica i igračaka koje žele. Nećete moći izvući psa tijekom leta, ali razgovarajte s njim, dajte mu poslastice i igračke.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • TomislavaBudisa 05.07.2020.

    Citwm tekst i nešto mi nije jasno. 19x10x12 čega? Centimetara pa ti nije ni za zamorčića!

Komentiraj...
Vidi sve komentare