Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Putujete sa psom zrakoplovom? Što sve trebate znati i napraviti

Putujete sa psom zrakoplovom? Što sve trebate znati i napraviti

Sve više zrakoplovnih tvrtki dopušta da povedete svoje kućne ljubimce, ali nazovite ih ili pošaljite e-mail prije nego što rezervirate let kako bi bili sigurni da pas može s vama

VIDEO

Razmišljate o putovanju sa svojim psima? Uzimanje vašeg psa sa sobom na sljedećem putovanju može učiniti putovanje zabavnijim. Sve što trebate je pripremiti i pažljivo isplanirati putovanje sa vašim psom. Imajte na umu ove savjete prije nego krenete u sljedeću avanturu.

POGLEDAJTE VIDEO: Ljubomorni pas nasmijao je sve: Pokušao spriječiti svog vlasnika da se grli i mazi s plišanim psom

Pokretanje videa...

Ljubomorni pas nasmijao je sve: Pokušao spriječiti svog vlasnika da se grli i mazi s plišanim psom 01:11

Zakažite veterinarski pregled: Postoje mnoga pravila o putovanju s avionom, posebno ako putujete u inozemstvo. Prije nego što počnete izrađivati ​​planove putovanja, provjerite svog psa kod veterinara kako biste osigurali da je dovoljno zdrav za putovanje i da ispunjava sve zahtjeve vaše odredišne ​​zemlje. Ažurirajte cijepljenje vašeg psa (putovanje u većinu drugih zemalja zahtijevat će to, posebno cjepivo protiv bjesnoće).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pronađite zrakoplovnu tvrtku koja dopušta kućne ljubimce: Sve više i više zrakoplovnih tvrtki dopušta da povedete svoje kućne ljubimce, ali nazovite ili pošaljite e-mail zrakoplovnoj tvrtki prije nego što rezervirate kako bi bili sigurni da vaš najbolji prijatelj može s vama.  Naravno, morati ćete i platiti naknadu za vašeg kućnog ljubimca, a morat ćete saznati zahtjeve prijevoznika o težini / veličini kako biste vidjeli možete li ih uvesti u kabinu ili će morati biti u spremištu. Ako im je dopušteno u kabini, oni će se smatrati jednim od vaših komada ručne prtljage i obično je dozvoljen samo jedan kućni ljubimac po putniku. Preporučujemo rezervaciju što je ranije moguće, rezervirajte let koji kreće noću kada je i vaš pas navikao da spava.

Krećete li na put sa psom, evo na što sve biste morali pripaziti
Krećete li na put sa psom, evo na što sve biste morali pripaziti

Pronađite zrakoplovnog prijevoznika koji će odobriti da kućnog ljubimca prevozite u boksu: Možda će te trebati kupiti novi prijevoznik za psa kako bi zadovoljio zrakoplovne standarde. Uvijek provjerite kod svoje zrakoplovne tvrtke, ali standard je 19 x 10 x 12 za kabinu.  Da biste smanjili stres, osigurajte svom psu pokrivače i meke igračke (tvrde igračke nisu dopuštene osim ako se pas ne nalazi u spremištu).

Pažljivo odaberite svoja sjedala: Ako vaš pas može putovati u kabini s vama, razmislite o svom odabiru sjedala. Vaš pas će morati biti ispod sjedala, a ako vi volite u avionu malo odmoriti i ispružiti noge razmislite o nadogradnji sjedala ili karti za prvu klasu ili čak poslovnu (opet, uvijek provjerite kod zrakoplovne tvrtke mogu li psi biti smješteni u sve klase). Pripazite da ne odaberete sjedala prema izlazu, jer tamo kućni ljubimci nisu dopušteni, a sjedala kraj prozora su najbolji izbor tako da ne morate micati psa.

Pripremite psa pred let: Obavezno nahranite psa prije letenja i osigurajte mu dosta vode, ali nemojte mu dati hranu i vodu 2 do 4 sata prije leta. Također ćete ih morati malo duže prošetati prije nego avion krene i poigrati se s njima.

Budite spremni na prijavu i sigurnost: Kada putujete sa psom avionom, morat ćete stići u zračnu luku malo ranije (oko dodatnih sat vremena) i morat ćete se prijaviti. Također ćete se morati pripremiti za sigurnost jer ćete morati ukloniti psa s nosača koji će proći kroz skener i detektor metala. 

Znajte gdje možete i ne možete ići sa svojim psom: Mnoge zračne luke sada imaju posebne zone za pse. Ispitajte hoće li zračna luka iz koje ćete letjeti imati zone za pse i gdje te zone nalaze.

Učinite svom psu ugodan let: Ako vaš pas putuje u kabini, ukrcajte se na avion što je prije moguće kako biste bili sigurni da imate vremena i prostora za postavljanje mjesta za psa. Postavite njihov krevetić, torbu ili boks ispod sjedala i pobrinite se da imate nekoliko poslastica i igračaka koje žele. Nećete moći izvući psa tijekom leta, ali razgovarajte s njim, dajte mu poslastice i igračke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje