To je to što me zanima!

Radnička prava danas: Svaki peti radi na neodređeno, a većina s plaćom ispod prosjeka

Radnička prava postoje na papiru, no u praksi se često ne provode u djelo, upozoravaju u sindikatima, a poseban su problem žene zaposlene u trgovini - potplaćene i sa smjenama zbog kojih trpi obitelj
Vidi originalni članak

Hrvatska je danas poželjno radno mjesto jedino za radnike iz istočnih zemalja, kojima je minimalac od 3400 kuna i život bez dostojanstva nisu problem da bi svaki mjesec poslali nešto novca svojim obiteljima. Vlada i poslodavci godinama stvaraju klimu u kojoj se čini da se ne vrijedi boriti, jer borbom ništa nećete promijeniti. Čak i kad se izborite za neke pozitivne promjene, donesu se takvi propisi koji to prebrišu. Tako imate relativno visoka prava radnika na papiru, ali propisi omogućavaju poslodavcu da relativno lako proglasi stečaj i likvidaciju, nakon koje se radnici ne mogu naplatiti. Puno je takvih primjera koji obeshrabruju i tu klimu moramo mijenjati – kaže Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSH).

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 133

  • 03.05.2021.

    M a kakva prava radnika ,i kapitalizam to samo grabi iskoristi  i obogati se na jadnom radniku ,a ne daj bože da se radnik razboli onda tek vidiš gdje živimo nitko ne želi radnika na bolovanju ....jer taj radnik nije koristan a razbolio se od  posla stresa na poslu ,ma  prestrašno...dno dna.

  • Toni prijesednik 02.05.2021.

    Kolindica obijecala 8000 Eura place Mala Switzerska.GDI si Kolindiceeee

  • Brk_1 02.05.2021.

    ma kog lažete.. sa prosjekom od 6.700 kn se može živjet ko bubreg u loju, evo car je obećao još 200000 radnih mjesta, jeste da je anemičan, ali je obećao, stoki sitnog zuba nije bitno što je anemičan, bitno je obećanje..

Komentiraj...
Vidi sve komentare