To je to što me zanima!

Rajčica će najbolje rasti na balkonu ili dasci prozora

U kućnom vrtu najbolje će uspijevati začinsko bilje krumpir, mrkva, paprike te obične i male rajčice. Najvažnije je da svaka biljka ima dovoljno sunca
Vidi originalni članak

Povrtnjak nadohvat ruke možete uzgojiti i ako ne posjedujete luksuz prostrane okućnice. Posadite ga na balkonu, lođi ili na prozorskoj dasci. Osim začinskog bilja, u malom vrtu najbolje će uspijevati krumpir, mrkva, paprike te obične i male rajčice. Najvažnije je da svaka biljka ima dovoljno sunca. Posude u koje ćete posaditi sjeme mogu biti od bilo kakva materijala, ali s propusnim dnom. Za drenažu na dno stavite malo kamenčića jer se korijen neće dobro razvijati ako je zagušen vodom. Kad kupujete zemlju, obavezno pročitajte deklaraciju kako sjemenke ne biste položili u onu tretiranu pesticidima i mineralnim gnojivima. Sadite niske sorte i pripazite kako ćete ih grupirati. Primjerice, rajčica koju je potrebno obilno zalijevati ne može rasti uz ružmarin, kojem voda gotovo i ne treba.

>> Mrkvu posadite u dubokoj 10-litarskoj posudi. Sjemenke rasporedite ravnomjerno, ali obilato, u tankom sloju. Zalijte.

>> Teglu napunite zemljom do pola i položite krumpir. Dodajući ostatak zemlje, krumpir gurajte prema dnu. Dobro zalijte.

>> Sjeme rajčice posadite u travnju. Čim izraste, stabljiku nježno povežite oko drvenog štapića koji će joj olakšati rast.

>> Uz obično povrće posadite aromatično bilje, poput bosiljka ili lavande jer odbijaju kukce.

>> Za dohranu isplahnite šalicu mlijeka ili kave u teglu. Dobro će ih nahraniti i usitnjena ljuska jajeta ili kora banane.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare