To je to što me zanima!

Brisanje prijatelja s Facebook liste bolno je poput prekida

Efekt brisanja prijatelja s liste katkad je emocionalno teži za podnijeti nego prekid jer druga strana nema priliku saznati objašnjenje, a postupak je posve jednostran
Vidi originalni članak

Nedostatak komunikacije "licem u lice" jedan je od najbolnijih dijelova virtualnog prijateljstva jer druga strana ne može saznati razlog niti upitati za to. Na Facebooku je postupak jednostavan - tek klik miša je dovoljan za brisanje prijatelja s liste kojega potom nije moguće pronaći u tražilici.  

- Emocionalno gledano, raskidanje prijateljstva putem interneta ima jednak učinak na čovjeka kao i prekid ljubavne veze jer je čin jednostran, a doživljaj je ponekad i gori ako je prijateljstvo bilo snažno i dugotrajno - objašnjava američka psihijatrica Irene Levine fenomen blokiranja prijatelja na društvenim mrežama.

Korisnici društvenih mreža različito shvaćaju virtualni prekid prijateljstva, pa neki od njih "online" život ne doživljavaju previše osobno, dok druge to poprilično opterećuje. Razlozi za prekidanje prijateljstva tim putem najčešće su partnerova ljubomora, prijateljstva koja su više poznanstva ili pak neki jači razlog, poput izdaje.   

Riječ "unfriend", engleska je inačica hrvatske opcije "ukloni s popisa prijatelja" ili "blokiraj". Lani je uvrštena i u Novi oxfordski američki rječnik jer se ustalila u svakodnevnom govoru. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • cevi 01.12.2010.

    <h3><a href="http://www.youtube.com/watch?v=ZwZUGNfX824">Moja hobotnica</a></h3>

  • liliana 24.11.2010.

    To je najodvratniji čin.Tako je mojoj kćeri učinio dečko kad je našao drugu,bez objašnjenja.Prokleti gad.Nakon 3 godine veze.

  • jaca 22.11.2010.

    saloma,takvi te "prijatelji" nisu vrijedni pa ne trebaš žaliti za njima

Komentiraj...
Vidi sve komentare