To je to što me zanima!

Razgovor spaja krajnosti, egoizam negira emocije

Za početak, poštujte individualnost partnera. U praksi to znači da ne očekujete od svog dragog ili drage da reagira na situacije jednako kao vi.
Vidi originalni članak

Ljubav je baza svake zdrave veze, ali da bi odnos između dvoje ljudi opstao, potrebno je uložiti dosta truda. Inače vezi prijeti monotonija i lagano odumiranje. Da biste svoju vezu održali “živom”, pokušajte bar na trenutak promijeniti svoj ustaljeni način razmišljanja. Za početak, poštujte individualnost partnera. U praksi to znači da ne očekujete od svog dragog ili drage da reagira na situacije jednako kao vi. Vas dvoje ste različiti i prirodno je da ponekad na iste stvari gledate drugačijim očima. No bez obzira na suprotnosti, moguće je prepoznati i ispuniti partnerove želje i potrebe. Ali, ako na prvo mjesto uvijek stavljate samo sebe, svjesno odlučujute da negirate njegov stav. Pričajte otvoreno o suprotstavljenim željama i nađite se negdje na sredini. Tako stvarate zdravi kompromis koji jača vezu. Ako ne pristajete na dogovor, razmislite koju poruku šaljete svom partneru i kako se on zbog toga osjeća. Ključ uspješnih veza je u istančanom suosjećanju za čovjeka s kojim dijelimo život. Bez suosjećanja nema istinske povezanosti.

I seksom se razgovara
Svaki razgovor mora biti otvoren pa i onaj u krevetu. Seks je neverbalna komunikacija i koja također zahtijeva izražajanost i otvorenost. Razmjena emocija nije slabost, ali njen nedostatak jest.

Romantika ubija monotoniju i slavi vezu
Partner može smatrati da je količina romantike bitan pokazatelj kvalitete veze. Budite pažljivi i s vremena na vrijeme učinite nešto što će razveseliti i ugodno iznenaditi dragog ili dragu. Zapamtite da je romantika bitan dio veze.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare