To je to što me zanima!

Razlika životnog vijeka žena i muškaraca postaje sve manja

Dok su nekoć žene živjele u prosjeku i do osam godina dulje, proteklih godina to prestaje biti pravilo. To je posljedica veće zaposlenosti žena i stresa od posla
Vidi originalni članak

Osim hormonalnih razlika koje žene bolje štite od nastanka srčanog i moždanog udara, kao jedno od objašnjenja za dulji očekivani vijek žena često se navodila činjenica da one u manjem postotku rade. Ipak, to se promijenilo u posljednjih 50 godina, pa se tako i očekivani životni vijek oba spola približava, pokazala je studija britanskog Nacionalnog ureda za statistiku.

Taj se zaključak odnosi na zemlje u zapadnom svijetu, gdje je sve manje žena domaćica, a ranija se smrt povezuje sa stresom od posla, češćim navikama pijenja alkohola i pušenja, piše Daily Mail. Tako danas u Velikoj Britaniji razlika između očekivanog životnog vijeka žena i muškaraca iznosi četiri godine.

Očekuje se da će se taj trend pojaviti i u drugim razvijenim zemljama, a unatoč općem produljenju životnog vijeka zahvaljujući napretku u medicini, kvaliteta života značajno je pala zbog sve veće prisutnosti kroničnih bolesti.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Leaena 14.10.2014.

    Eto...znala sam..sve su muški krivi..život nam skraćuju...:-D

  • PatriciaMorrison 14.10.2014.

    Kako je krenulo ,ubrzo će žene živjeti kraće od muškaraca .

  • CUKRENA. 14.10.2014.

    S obzirom kako nam je, smanjiće se ona još i to jako brzo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare