To je to što me zanima!

Razotkrivene sve tajne muško-ženske privlačnosti

Muškarce će osvojiti žena uskog struka i širokih bokova. Što je struk uži, a bokovi širi, to je požuda jača, bez obzira koliko je žena visoka
Vidi originalni članak

Uz pojam privlačne žene oba spola zamislit će vitku ženu uskog struka i bujnih grudi. No psiholozi Viren Swami i Adrian Furnham u svojoj novoj knjizi "Psihologija fizičke privlačnosti" otkrivaju kako brojna istraživanja pobijaju uvriježene "nacrte" i pravila o međusobnoj atraktivnosti. Većina ljudi je, u zapadnjačkim istraživanjima o debljini partnera, izjavila kako preferira one normalne težine. Međutim, studije iz drugih krajeva svijeta upozoravaju kako na pojam idealnog partnera najviše utječe okolina. Tako se u siromašnijim zemljama žena bujnije građe smatra zdravom i plodnom a time i seksepilnom. Na Zapadu žene postaju sve mršavije što su bogatije, a višak kilograma muškarce asocira na različite bolesti.
Idealna figura žene tijekom različitih generacija podrazumijevala je ikone poput Marilyn Monroe, Sophie Loren i Scarlett Johannson. Sve one imale su obline ali i presudan, uzak struk. Tajna savršene figure, prema istraživanjima, krije se u omjeru struka i bokova. Muškarcima su idealne žene koje imaju omjer struka i bokova 0,7 ili 0,8. Izračunava se tako da podijelite opseg struka s opsegom bokova. Požuda se tako povećava što se omjer smanjuje, stvoren on prirodno ili stezanjem korzeta. No muškarcima pritom nije bitno je li žena s idealnim strukom visoka ili niska.

VELIČINA GRUDI NEBITNA
Kad su grudi u pitanju, studije tvrde da je riječ o individualnom odabiru temeljenom na kulturi i ukusu. Nisu presudne u odabiru niti upućuju na plodnosti i zdravlje.

SEKSI VISOKI MUŠKARAC
Žene obično kažu da žele visokog i crnog muškarca. No u praksi biraju one srednje visine. Neka istraživanja tvrde kako je visina znak bolesti, a druge da je znak plodnosti.

MJERE PRI DEPILIRANJU
Muškarci vole depilirane žene na određenim mjestima. Glatka koža govori im o mladosti i plodnosti. Neke žene bez dlaka na rukama podsjećaju na djevojčicu i nisu im privlačne.

PREPLANULOST JE LJEPŠA
Preplanula put nekada je asocirala na žene koje su radile težački posao pa je blijedi, aristokratski ten bio privlačniji. Danas blijedo lice obično upozorava na bolesti i nije seksi.

ŽELJE PO SPOLOVIMA
Visoka zgodna žena završit će s niskim i bogatim muškarcem jer je privlači njegova moć i status. Njega zanima samo njezina fizička atraktivnost i visina mu nije važna.

MUŠKARAC S BRKOVIMA
Brkovi su tijekom 70-ih i 80-ih upućivali na snažnog i dominantnog muškarca. No to nije razlog zbog kojeg bi žena završila s njim. Nijedna teorija nije potvrdila njihovu privlačnost.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare