To je to što me zanima!

Razvod teže pada muškarcima i usamljeniji su više od žena...

U prvoj godini nakon razvoda iznimno usamljeno se osjeća 48 posto muškaraca i 35 posto žena. One manje pate jer imaju širi krug prijatelja i lakše pričaju o emocijama
Vidi originalni članak

Nakon rastave braka, muškarci se teže nose s novonastalom situacijom nego žene, otkrila je australsko istraživanje. Muškarci se nakon prekida osjećaju usamljenije od žena jer imaju manji krug prijatelja i podrške te teže razgovaraju o svojim emocijama. U prvoj godini nakon razvoda, oko 48 posto muškaraca osjeća se vrlo usamljeno, dok to isto osjeća manje od 35 posto žena. 

Muškarci često snose i financijski teret razvoda jer ostaju uzdržavati obitelj dok istovremeno plaćaju troškove samostalnog života. 

- Nakon razvoda često viđamo žene koje su uzbuđene jer će započeti novi život i spremne su zaboraviti prošlost, a muškarcima to nije tako jednostavno - zaključio je ugledni britanski odvjetnik specijaliziran za rastave, Adam Witkover.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • feba 14.09.2011.

    Moja baba se nije seksala 40 godina i umrla je u 85 godini.Stvar je samo u glavi.Ako je nekom važno kad će se i s kim će se i koliko će se taj će i padat u depru.Život je lijep samo ako si zadovoljan sam sobom a ljubav i seks su dodatak a ne presudna stvar.

  • Plavusa131 13.09.2011.

    Pa nek se cesce pozabave djecom oni koji ih imaju pa nece biti tako usamljeni.

  • panika135 13.09.2011.

    zelot mislili su na prijateljice a ne prijatelje, doslovan si

Komentiraj...
Vidi sve komentare