To je to što me zanima!

Recept za cupcake u 3 varijante: Od maline, kupine i čokolade

Jednostavan opis cupcakea, deserta koji se često poslužuje u SAD-u, bio bi - muffin s obiljem fine kreme na vrhu. Takav kolač jede se prstima i uvijek bude malo nereda po licu, a ponekad i na odjeći
Vidi originalni članak

Sastojci:

Muffini: 250 g brašna, 50 g lješnjaka, jaje, 100 g šećera, 3 dl mlaćenice, 2 žličice praška za pecivo, 1⁄2 žličice sode bikarbone.

Krema: 150 g maslaca, 80 g šećera u prahu, 2 žumanjka, 4 žlice šećera, 1⁄2 žličice ekstrakta vanilije, dl mlijeka, ekstrakt kupine, ekstrakt maline i žličica čokolade u prahu, voće za ukrašavanje i dodatni ukrasi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema muffina:

Pomiješajte brašno s mljevenim lješnjacima, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Razmutite jaje, dodajte mu šećer i mlaćenicu, dobro izmiješajte, pa umiješajte u to smjesu s brašnom.

Žlicom stavljajte tijesto u papirnate košarice u kalupu za muffine, do 2/3 košarice i pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Priprema kreme:

Dok se muffini hlade, na pari mutite i kuhajte žumanjke pomiješane sa šećerom, oko 7 minuta. Kad se počne zgušnjavati, dodajte mlijeko i vaniliju te izmiksajte u glatku smjesu.

SEZONSKA NAMIRNICA Jesenska poslastica: Recept za fini biskvitni kolač od bundeve

U drugoj posudi dobro izradite maslac, dodajte prosijani šećer u prahu i miješajte dok smjesa ne postane glatka.

Spojite te dvije kreme u jednu pa je razdijelite u tri posude - u svaku umiješajte po jednu aromu - kupina, malina i čokolada u prahu. Žlicom stavljajte kremu u slastičarsku vrećicu i istisnite obilato na svaki muffin. Ukrasite kupinama, malinama i čokoladnim bombonima ili šarenim mrvicama.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 08.10.2023.

    Odlicno

Komentiraj...
Vidi sve komentare