Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Jesenska poslastica: Recept za fini biskvitni kolač od bundeve

Jesenska poslastica: Recept za fini biskvitni kolač od bundeve

Ova poslastica može stajati nekoliko dana na otvorenom, ali dobro poklopljena. Okus je pravi jesenski, a oduševit će sve ljubitelje bundeve i slatkih delicija

Bundeva je rezervirana i za slatke delicije, a za ovaj kolač trebat će vam 4 velika jaja, 250 grama pirea od pečene bundeve, 220 grama šećera, 250 ml ulja, 260 grama brašna, 2 žličice cimeta, 1 žličica soli, 2 žličice praška za pecivo, 4 žlice muscovado šećera i 2 velike žlice cimeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mladi Zadranin Josip Tadić stvara jestiva umjetnička djela 01:06

Bundevu narežite na kriške, stavite na papir za pečenje i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva na 20 minuta, odnosno dok ne postane mekana. Kad je pečena, bundevu ohladite, ogulite i napravite pire.

Iskoristite sezonu šljiva: Radi se fini džem, stubička pisanica, marmelada, mrvičasti kolač....
Iskoristite sezonu šljiva: Radi se fini džem, stubička pisanica, marmelada, mrvičasti kolač....

U posudu stavite jaja, šećer, pire od bundeve i ulje te promiješate pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. U drugu posudu stavite brašno, cimet, sol i prašak za pecivo te promiješajte. Sjedinite dvije smjese i stavite peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

Novo omiljeno jelo za ljubitelje burgera: Napravite sočne smash burger tacose i uživajte
Novo omiljeno jelo za ljubitelje burgera: Napravite sočne smash burger tacose i uživajte

U sjeckalicu stavite muscovado šećer i dvije žličice cimeta te promiksajte dok se sve ne pretvori u neku vrstu šećera u prahu. Dobivenu smjesu posipajte po vrućem kolaču.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Kuhar u staračkom domu otkrio koje 'posljednje jelo' korisnici najčešće naručuju
VRLO JEDNOSTAVNO

Kuhar u staračkom domu otkrio koje 'posljednje jelo' korisnici najčešće naručuju

Kuhar u britanskom hospiciju Sobell House u Oxfordshireu, otkriva kako posljednji obroci pacijenata često nisu luksuzni ni ekstravagantni – već su to jednostavne, nostalgične poslastice koje mirišu na djetinjstvo, ljubav i nježnost
Danas je petak 13.: Evo koji su razlozi zašto je to nesretan dan
SAMI PRIZIVAMO NEVOLJE?

Danas je petak 13.: Evo koji su razlozi zašto je to nesretan dan

Milijuni ljudi diljem svijeta boje se svakog petka 13. Zbog toga se otkazuju putovanja, sastanci i ostale obaveze. No kada smo se i zašto počeli bojati običnog dana?