To je to što me zanima!

Čarobne recepte iz kuharice Harryja Pottera vole svi uzrasti

U iščekivanju posljednje bitke Harry Pottera i "Onog koji mora ostati neimenovan" mirisi čarolije zavladat će kuhinjama, a u pripremi mogu pomoći i oni najmlađi
Vidi originalni članak

U iščekivanju finalne potrage Harryja, Hermione i Rona za horkruksima u posljednjem nastavku serijala "Harry Potter i Darovi smrti" odvažite se na ulazak u njihov magičan svijet pripremajući delicije iz njihove kuhinje. Većina ovih poslastica za nepce su deserti, jednostavni za pripremu, ali uz malu pomoć vaše "magične kuhače" i čarobnih riječi. 

Treacle tart - pločice s jabukama i marelicama

Sastojci za slatko tijesto: Pjenasto izmješajte 125 g maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi s 90 g smeđeg šećera. Dodajte jaje i miksajte još 30 sekundi, zatim dodajte 250 g oštrog brašna, čajna žličicu hladne vode i miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Izlijte je u lim za pečenje, ravnomjerno rasporedite i pritisne prstima. Pecite oko 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 160 °C te potom hladite oko pola sata.

Sastojci za nadjev: Pirjajte oko 15 minuta 400 g očišćenih jabuka narezanih na kockice s 20 g šećera (smeđeg ili bijelog). Dodajte 175 g suhih marelica narezanih na trakice te dinstajte još 15 minuta. Nakon što se voće ohladi napravite pire od njega služeći se štapnim mikserom. Zalijte sirupom i ukrasite šlagom.

Priprema: Na ohlađeno tijesto rasporedite punjenje te prelijte sirupom. Stavite u pećnicu na 25 minuta na temperaturu od 190°C. Prelijte sa 150 g rastopljenog meda. Na kraju ukrasite tučenim slatkim vrhnjem. Nakon što se ohladi narežite na kriške i uživajte.

Kameni kolačići 

Ovaj jednostavan kolač lako je pripremiti, pa u njegovom pravljenju mogu sudjelovati i najmlađi

Sastojci: 225 g brašna za dizane kolače, čajna žličica praška za pecivo, 110 g mekog maslaca ili margarina, 110 g miješanog suhog voća, jaje, 1 do 3 žlice mlijeka, ulje za podmazivanje

Priprema: Pećnicu zagrijte na 200°C. Brašno i prašak za pecivo zamiješajte u velikoj limenoj zdjeli, dodajte maslac te miješajte prstima sve dok smjesa ne poprimi izgled krušnih mrvica. Zatim dodajte šećer i sušeno voće te izmiješajte sa smjesom. Nakon što je sve dobro promiješano, dodajte jaje i mlijeko te miješajte dok se smjesa ne poveže. Namastite dva papira za pečenje i rasporedite smjesu po njima. Pospite šećerom u prahu te pecite u pećnici oko 15 minuta ili dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Sok od bundeve za male čarobnjake

Sastojci: 2 šalice pune nasjeckanih komadića bundeve, 2 šalice soka od jabuke, 1/2 šalice soka od ananasa, čajna žiličica meda, cimet, đumbir

Priprema: Uz pomoć sokovnika ili preko gaze istisnite sok iz nasječene bundeve. Izmiksajte mikserom sok od bundeve sa sokom od jabuke i ananasa. Dodajte začina po želji. Ohladite sok i uživajte!

Jorkširski puding

Sastojci: 125 g brašna, 4 jaja, 1/2 šalice mlijeka, margarin, sol

Priprema: Ovaj se puding jede uz bilo koje pečenje, jedini je uvjet da uz meso ima dovoljno umaka. Brašno za tijesto posolite, a u sredini napravite udubljenje za jaje i polovicu mlijeka. Kuhačom polako miješajte, polazeći od vanjskog ruba prema sredini dok najprije ne postane rijetko pa onda sve gušće tijesto. Tada ga kuhačom dobro izradite i tucite sve dok se ne pojave mjehuri. Dodajte mlijeka po potrebi. Gotovo tijesto ostavi da neko vrijeme odstoji, maksimalno 40 minuta. U međuvremenu, vatrostalnu posudu premažite ugrijanim margarinom, nalijte tijesto i ostavite da se peče 20 do 30 minuta na 250 °C.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare