To je to što me zanima!

Recepti za bombice za kupanje ovisno o tome kako se osjećate

Eterična ulja birajte po tome kako želite da djeluju na vas. Recimo, za opuštanje i podizanje raspoloženja odlična je kombinacija od 10 kapi ruže ili lavande, 10 limuna i 5 kapi pačulija
Vidi originalni članak

Osnova za bombice je ista, a eterična ulja birajte po tome kako se osjećate i što sa njima želite postići. Na primjer, 10 kapi bergamota i 10 kapi kadulje umiruje živčani sustav i pročišćava misli. Ukoliko želite bolje spavati, u bombice stavite 10 kapi kamilice. 10 lavande i 10 kapi mandarine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kod bolnih mišića savjet je dodati 10 kapi ružmarina i 10 lavande, a želite li živnuti, tada u bombice stavite 10 kapi grejpa i 10 bergamota.

ŽELITE DA LIJEPO IZGLEDAJU Evo kako omekšati i urediti stopala prije sandala, a tu je i trik kako da se manje znoje

Postoje i eterična ulja koja pogoduju romantičnom ozračju pa u osnovnu smjesu stavite 10 kapi ruže, 10 ylang-ylanga i malo vanilije. Za opuštanje i podizanje raspoloženja odlična je kombinacija od 10 kapi ruže ili lavande, 10 limuna i 5 kapi pačulija.

Za pripremu bombica trebat će vam i kalupi, to mogu biti oni za pripremu hrane i slastica, kalupi za led...

Osnovni recept:

Sastojci:

  • 2 šalice soda bikarbone
  • 1 šalica limunske kiseline
  • 1/2 šalice Epsom soli
  • 1 žlica bademovog ili maslinovog ulja
  • boja za hranu po izboru
  • 20 do 30 kapi esencijalnih ulja
  • malo vode

Postupak:

Pomiješajte limunsku kiselinu, soda bikarbonu i Epsom sol. Potom dodajte eteričnog ulja po želji, a nakon toga bademovo ili maslinovo ulje te boju za hranu. 

DAN ZA TOPLU KUPKU Opustite se u mirisnoj kupki nakon dugog i napornog dana

Polako ulijevajte vodu, a ako se zapjeni, ulijevajte je u još tanjem mlazu. Smjesa bi morala biti dovoljno vlažna da zadrži oblik, ali ne previše mokra. 

Stavite smjesu u kalupe na nekoliko minuta pa izvadite i ostavite ih da se osuše nekih pet sati. Ovakve bombice za kupanje trebalo bi potrošiti u roku od od tri tjedna. Prije kupanja ih jednostavno ubacite u kadu, prenosi The Healthy.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare