To je to što me zanima!

Redovito vježbanje Tai Chija snižava šećer u krvi

Kineska drevvna borilačka vještina smanjuje šećer u krvi te jača imunološki sustav, pokazale su studije objavljene u British Journal of Sports Medicine
Vidi originalni članak

Drevna kineska borilačka vještina koju Kinezi vježbaju po gradskim parkovima i na javnim mjestima, Tai Chi, prvi su put podvrgnuli dvjema ozbiljnim znanstvenim studijama - na Tajvanu i u Australiji. Obje su objavljene u British Journal of Sports Medicine. Nakon samo 12 tjedana vježbanja 37 pokreta Tai Chija u 30 pacijenata oboljelih od dijabetesa 2 liječnici su primijetili značajan pad u razini šećera u krvi, a ustanovili su i poboljšanje u imunološkom statusu.
Ove jednostavne vježbe, koje se zasnivaju na blagim i umirujućim pokretima, s ciljem pokretanja unutarnje energije, poboljšavaju respiratorne i kardiovaskularne funkcije u starijih ljudi. Zato liječnici i stručnjaci sa Sveučilišta Queensland smatraju da bi ovo istraživanje moglo odigrati značajnu ulogu u prevenciji dijabetesa 2. No također vjeruju da može uvelike pomoći ljudima u kojih postoji povećan rizik od dodatnih komplikacija izazvanih dugogodišnjim povišenim šećerom. Stručnjaci već sad ističu da Quigong, malo sofisticiranija verzija drevnog Tai Chija, u kineskim bolnicama već ima istaknuto mjesto u tretmanu mnogih bolesti. Tai Chi liječnici i stručnjaci preporučuju i zbog njegove jednostavnosti izvođenja jer ga mogu vježbati mladi, ali i ljudi u dubokoj starosti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare