To je to što me zanima!

Retro kroj obožavanih chic haljina s mašnicama i volanima

Sitni cvjetići, krojevi sedamdesetih i sve ‘starinsko’ vratilo se u novom ruhu, koji obožavamo ove sezone. Raskošni boho stilovi ponovno su trend koji je više nego savršen za proljeće
Vidi originalni članak

Nakon sramežljivog i detaljima skromnog minimalizma u devedesetima, ovo je stoljeće počelo listati slikovnicu stilova koji su usmjeravali modnu scenu desetljećima prije toga.

Mnoge od nas privlači bunt sedamdesetih, vrijeme kad su hipiji plandovali i sudjelovali u stvaranju jednog od najraskošnijih boho stilova.

Njihova naklonost prema lepršavim formama, negiranje pravila, privlačnost eteričnih tekstura, cvjetni motivi... sve su to djeca cvijeća ukorijenila u svijet stila upravo prije osamdesetih, doba glamura i bogatstva, ekonomske stabilnosti i procvata biznisa na svjetskoj razini.

Najednom je hipijevka odrasla, valjalo je odjenuti kostim, natapirati i srediti tu raskuštranu kosu, staviti biserne klipse i krenuti u ured. I to ne samo kao tajnica jer one su u to doba počele osvajati svijet. Moda se okrenula finijim formama, maznula muškarcima odijela i prilagodila ih ženskoj formi.

Ponekad je ta nova poslovna žena odjenula onaj čedni prsluk s V-izrezom - upravo njih otkrile su cure u davnim dvadesetima kad su, oslobođene korzeta, stilski istražile mušku garderobu. Sve to prate predivne retro haljine koje nosimo i obožavamo danas.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 29.04.2017.

    Sve što su pisali štima..ali ovo sa slika ://

  • 29.04.2017.

    sad mi žao što sam bacila svu odjeću s volanima...ne bih sad morala kupovati.)))

  • tallija 29.04.2017.

    Retro da, ali ovo sa slika je Bože sačuvaj!

Komentiraj...
Vidi sve komentare