To je to što me zanima!

Revolucionarno: Nakit i torbe moći će se isprintati i kod kuće

Željeni nakit ili torbicu moguće je odmah preuzeti na kompjuter i isprintati 3D pisačem, a za nekoliko godina isto će se moći napraviti i s cipelama te i odjećom
Vidi originalni članak

Ako ne možete pronaći savršen modni detalj, možete ga jednostavno isprintati na internetskim stranicama shapeways.com, piše Daily Mail. Printanjem u 3D tehnici stvara se čvrst komad obuće jer 3D pisač printa na rastopljenu plastiku. Stotine slojeva debelih tek 0.1 milimetar slažu se jedan na drugi dok se ne dobije željeni oblik. Tako na stranicama shapeways.com možete preuzeti nakit za 75 kuna ili torbu za 140 kuna na svoj kompjuter i jednostavno ih isprintati pomoću 3D pisača. 

Gruba verzija ove tehnologije za osobne potrebe može se pronaći na internetskoj stranici desktopfactory.com za više od 5580 kuna. Predviđa se da će cijene pasti dok se ova vrsta tehnologije ne proširi. 

- Za nekoliko godina moći ćete sami doma isprintati cipele koje želite. Osim što će se uštedjeti vrijeme, revolucionirati će se odijevanje - tvrdi Jane Monnington Boddy, direktorica britanske tvrtke Stylesight koja radi s modnim brendovima poput Prade i Zare. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Ovca009 11.06.2012.

    A jel se moze isprintat ono, ono za ono?

  • baš_je 11.06.2012.

    još da je moguće isprintati osnovna ljudska prava preselila bih se na svoj hard disk.

  • Leksić 11.06.2012.

    isprintati cipele? ajde da i to doživim...kadda budem unucima pričala da sam živjela u doba kad sam bila mala da nisam imala ni mobitel ni kompjuter, neće mi vjerovati ^^

Komentiraj...
Vidi sve komentare