To je to što me zanima!

Režite sve voće kao 'profi' - od šipka, marakuje pa do kokosa

Šipak je zapravo lako očistiti, ako znate kako. Samo treba odrezati vrh, vidjeti gdje su unutarnje membrane, po njima zarezati i rastvoriti ga. Provjerite i ostale metode s drugim voćkama
Vidi originalni članak

Rezanje namirnica ponekad može biti naporan posao, pogotovo početnicima u kuhinji. Ako krivo krenete rezati ananas veliki dio tog slatkog voća ćete baciti s korom. Ali, ako se reže na pravi način, jedino što ćete baciti su dijelovi koji se ionako ne jedu.

Lubenicu, na primjer, većina ljudi reže na kriške, a pravilan način, zahvaljujući kojem će se lubenica lakše držati i pojesti je rezanje na "štapiće". Lubenicu treba prerezati na pola i zatim ju okrenuti na ravni dio. Polovicu režete na kockice i prije posluživanja možete bez problema izvući većinu koštica. 

Ova infografika na lagan način otkriva kako najlakše narezati svako voće, pogotovo ono kompliciranije poput šipka i kokosa.  

Idi na 24sata

Komentari 27

  • mani26 11.09.2017.

    Ajmeee sipaakk.. Od kad ga nisan jelaaa... 😋😋

  • retita🦋 10.09.2017.

    A banane jedite skupa sa korom.Naranču guliti u smjeru kazaljke na satu a smokvu pojedite svaku drugu koja van dođe pod ruku. Nebuloze...

  • Scooby_1 10.09.2017.

    Zdravo voce

Komentiraj...
Vidi sve komentare