To je to što me zanima!

Riba s gradela i deserti za koje ne trebate uključiti pećnicu

Novi broj magazina za uživanje Skuhatćute donosi nezaboravne riblje specijalitete, 16 recepata za slasna jela od povrća i ukusne deserte koje ne trebate kuhati
Vidi originalni članak

U novom broju Skuhaćute donosimo recepte, savjete i trikove za savršenu ribu s gradela. Svoje tajne otkrio nam je dubrovački gospar Nedjeljko Čagalj iz Gruža. Pripremao je srdele, salpe i orade s gradela, uputio u tradicionalna glavna jela i deserte toga kraja i ispričao sve o marinadama.     

Kao inspiraciju za pripremu punjenog povrća priredili smo 16 recepata. Tikvice, paprike, luk, gljive, patlidžani i drugo ljetno povrće pretvaraju se u raskošna glavna jela uz nadjeve od mesa, ribe, sira ili plodova mora. 

Kako biste omogućili pećnici zasluženi odmor bez odricanja od deserata, donosimo osvježavajuće slastice od čokolade, voća i kremastog sira koje se ne peku. Šarlota s malinama i mascarponeom, sladoled u hrskavom omotaču i semifreddo od kave i čokolade, samo su neke od ideja. 

Tu su i najbolje ljetne juhe i variva s obiljem povrća, mesa i ribe. Bilo da se odlučite za kontinentalne ili lagane mediteranske specijalitete, jela na žlicu ne oduzimaju mnogo vremena za pripremu, a nude okrepu. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mark091 09.08.2013.

    Riba na bosanski način Sastojci: - 1 manje prase (do 25 kg) - 1 veca riba (cca 2 kg) - krompir Priprema: Dok se prase vrti na raznju, riba se kuha sa krompirima u puno vode i posoljeno. Kad je riba gotova a prase ispeceno izvade se krompiri, voda prolije, a riba baci mackama i psima da ne za****vaju dok se jede. Prase servirati uz hladno pivo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare