To je to što me zanima!

Riješite se 'ustajalog' mirisa odjeće uz pomoć sode i octa

Sigurno vam je bar jedna tura rublja u životu poprimila onaj 'ustajali' miris, koji baš nikako niste mogli izvući iz odjeće. Ako ste, pak, među onima kojima se to dogodilo više od jedanput, probajte neke od ovih trikova
Vidi originalni članak

Odjeća nakon pranja stalno ima onaj isti, ustajali miris, bez obzira na sve deterdžente i omekšivače za rublje koje ste izmijenili. Neki od razloga možda se kriju i u samoj mašini, pa slijedite ove savjete.

POGLEDAJTE VIDEO: Savjeti za izbijanje 'ustajalog' mirisa iz odjeće i mašine

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedan od najvažnijih elemenata je čista perilica, ponajviše zbog same prevencije neugodnog ustajalog mirisa. Ukoliko vam se dogodi da vam rublje 'prenoći' u bubnju, odmah po njegovu vađenju postavite ju na pranje, dodajući ocat i sodu bikarbonu. Nakon što pranje odradi svoje, univerzalnim sredstvom za čišćenje prebrišite čitav bubanj i vrata perilice. Nemojte zaboraviti na vrlo bitnu sastavnicu, odjeljak za deterdžent. Ondje se često zadržavaju ostaci, koje perilica 'ne povuče' uvijek (najčešće zbog prekomjernog doziranja po pranju). Najbolje ga je očistiti četkicom za zube.

Također, nikad nemojte pretrpavati bubanj sa što više odjeće. Tako sva voda i sav deterdžent nikad ne obuhvate svaki komad odjeće, a najbolje bi bilo kada biste razdvajali odjeću na 'jako prljavu' i 'slabije prljavu'.

Među najvažnijim savjetima sigurno je onaj da rublje odmah po pranju izvjesite na sušenje. Uz to, nemojte nikad spremiti rublje koje nije dokraja suho. Iako mladi to sve rjeđe rade, nemojte odustati od peglanja odjeće. Peglanje je također vrlo važan element, jer prokazuje neugodan miris, ali i pomaže u njegovu rješavanju.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Filomena 22.04.2016.

    kod svakog pranja dodam octa u perilicu, bijelo je bijele, dok su boje svježe i ne otpuštaju. opeglanu robu, sprema drugi dan da se dobro ohladi ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare