To je to što me zanima!

Rimski Koloseum otvorio svoje podzemlje za posjet turistima

Ovo područje, koje se opisuje kao 'srce' Koloseuma, nakon renovacije otvorilo se za turiste. U tim prostorijama su gladijatori i životinje čekali svoje borbe
Vidi originalni članak

Dijelovi podzemlja rimskog Koloseuma bili su već otvarani za javnost, ali nakon obnove i radova posjetitelji će moći šetati prolazima i diviti se hodnicima i lukovima koji su povezivali hipogeju (podzemne razine)  u kojima su čekali gladijatori i životinje, prije nego što uđu u dizala koja će ih odvesti u arenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Alfonsina Russo, direktorica Arheološkog parka Koloseum, rekla je da će ovo omogućiti ljudima da bolje razumiju kako je Koloseum nekada funkcionirao.

LJETO BEZ 'PREGRIJAVANJA' Kako preživjeti ljetno kuhanje? Lako, uz ovih 7 super trikova!

- Ova obnova je apsolutno važna za arheološka istraživanja, jer nam omogućuje rekonstrukciju njezine povijesti - dodala je.

Projekt obnove izveden je u tri glavne faze, počevši temeljitim čišćenjem pročelja spomenika, a zatim prelaskom u podzemna područja. Mali dio hipogeje otvoren je za javnost 2016. godine. Glavni restauratorski radovi započeli su 2018. godine, ali odgodila ih je pandemija.

Arheolozi, restauratori, inženjeri i arhitekti su među stručnjacima koji su radili na tome da ga približe nekadašnjem sjaju. Međutim, ovo nije kraj radova u Koloseumu. Ministarstvo kulture Italije objavilo je planove za izgradnju drvene arene koja će prekriti hipogeje. Nova arena služit će za koncerte i druge vrste kulturnih događanja, piše CNN.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • eho_ 28.06.2021.

    Svi putevi vode u Rim..

  • BettyBoop_011 28.06.2021.

    Predivni Rim, moj životni san. Volela bih da sutra mogu da pozovem medjunarodne selidbe pro move i da se odselim tamo. Ne zna se šta je lepše i šta zanimljivije. Baš bih volela da živim tamo.

  • 27.06.2021.

    Rim je preljep,stare građevine carstva su nešto predivno ,ko može neka ode nece se pokajat

Komentiraj...
Vidi sve komentare