Priprema ovog jela će trajati svega 40 minuta, a količina sastojaka je idealna za dvije osobe.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
1 ljubičasti luk, šalica riže, pakiranje zamrznutih morskih plodova, 1 dl bijelog vina, sol, papar, mediteranski začini, peršin, maslinovo ulje, žlica maslaca, povrtni temeljac
Priprema:
Rižoto s plodovima mora jedna je od omiljenih kombinacija za ručak. Radi se o jednostavnom jelu koje je puno okusa, a svi preporučuju da je najbolje koristiti rižu okruglog zrna, koja upija vlagu i otpušta škrob. Rižoto uvijek kuhajte na laganoj vatri uz miješanje, a kod postupka prvo nasjeckajte luk i pirjajte ga na tavi na maslinovu ulju.
Dodajte rižu i na suho pržite 5 minuta. Dodajte šalicu temeljca, a nakon što ishlapi, dodajte vino i pakiranje morskih plodova. Nastavite s dolijevanjem temeljca i učestalim miješanjem dok riža ne omekša, začinite i pred kraj dodajte žlicu maslaca i peršinov list. Ostavite da odstoji 10 minuta i poslužite jelo s parmezanom i salatom.