To je to što me zanima!

Rješenja 'beauty’ problema koji izazivaju nelagodu

Proširene kapilare najbolje je rješavati u početnoj fazi dok su još svijetloružičaste jer su tada pogodne za tretman “veinwaveom”
Vidi originalni članak

Prištići na licu mogu se riješiti uz pomoć dobrog dermatologa i nekoliko jednostavnih savjeta. Nikad ih ne stiskajte, perite osjetljivo područje dva puta na dan blagim antibakterijskim sapunom za lice, izbjegavajte tešku šminku koja zatvara pore i trakice za suzbijanje mitesera ne rabite više od jedanput na tjedan. Nadraženu kožu bikini zone najbolje ublažava dječje ulje ili puder. Preporučuju se trakice za depilaciju hladnim voskom koje ublažavaju iritaciju tijekom čupkanja.
Proširene kapilare najbolje je rješavati u početnoj fazi dok su još svijetloružičaste jer su tada pogodne za tretman “veinwaveom”. Mikrovalnom zrakom zagrijava kapilare na više od 80 Celzijevih stupnjeva, “skuha“ krv i žilica se zatvori. Ako su kapilare plave, pogodnija je IPL metoda slična laserskom uklanjanju.

>>> Kombiniranjem protiv strija
Tijekom trudnoće potrebno je nanositi kremu protiv strija jedanput-dvaput na dan, savjetuju dermatolozi. Strije se ne mogu potpuno ukloniti, ali se mogu smanjiti. Za što bolje rezultate stručnjaci savjetuju kombinaciju više različitih tretmana.

>>> Dlačice se ne moraju uklanjati
Uz odlazak kozmetičaru, dlačice na licu možete ukloniti i trakicama s voskom namijenjenim za lice ili nanijeti kremu koja ih izbjeljuje. Pravi uzrok problema mogu biti policistični jajnici ili problemi s nadbubrežnom žlijezdom pa je najbolje posavjetovati se s liječnikom.

>>> Pazite na pore kože
Nikad ne ostavljajte make up na licu tijekom noći i čistite lice obvezno ujutro i navečer te nakon toga nanesite kremu.

>>> Žile traže vitamine
Vitamini K i C iz hrane jačaju stijenke žila. Osim toga, pojavu proširenih kapilara spriječit će i redovito vježbanje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare