To je to što me zanima!

Rješenja za manje masti i više okusa: Umjesto zaprške stavite povrće, koristite grčki jogurt...

Želite li smanjiti količinu masti u svojim jelima vrhnje zamijenite grčkim jogurtom, mljeveno miješano meso purećim, a zapršku na masti propasiranim povrćem
Vidi originalni članak

Zdravija alternativa tradicionalnim zaprškama od masti i brašna je pire od povrća, savjetuju stručnjaci. Koje god varivo radili, iz njega izdvojite kuhani krumpir, mrkvu i slično povrće te propasirajte. S pireom od povrća možete zgusnuti i umake, a na taj će način jela imati znatno manje kalorija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Više od slanine kad se dodaje u pravo vrijeme

Jela poput carbonare, mesnih juha ili variva s gljivama obično se obogaćuju slaninom. Da bi dobili manje masnoća, a zadržali primamljiv miris, slaninu narezanu na tanke šnite dodajte na samom kraju.

Odabir mesa

Krta puretina niskokalorična je zamjena za svinjetinu i junetinu, ističu nutricionisti. U jelima poput lazanja i špageta bolognese gdje uz meso imate i umak, nisu potrebne masnije vrste mesa, a puretina neće utjecati na sam okus.

VIŠE JE JEDITE Nutricionist: Ima zdrave hrane i u konzervi, evo koja je najbolja

Kukuruzne ili zobene pahuljice umjesto prezli

Kupovne krušne mrvica osim kruha sadrže i ulje, pa njihovo dodavanja u jela povećava i kalorijsku vrijednost. Zdravija i manje masna alternativa je dodavanje običnih kukuruznih ili zobenih pahuljica, koje po želji možete samljeti. Na taj način se u recept dodaje i više vlakana, što koristi probavi.

NE PODNOSI POVRĆE Kakva izbirljivica: Ona jede isključivo hranu koja je bež boje

Grčki jogurt umjesto vrhnja

U svim receptima koji sadrže kiselo vrhnje umjesto njega isprobajte grčki jogurt koji sadrži dvostruko manje kalorija. Jednake gustoće i sličnog okusa, grčki jogurt odličan je u preljevu za salate, umake, ali i kao nadjev za jela iz pećnice.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 16.03.2021.

    Grcki jogurt najbolji

Komentiraj...
Vidi sve komentare