To je to što me zanima!

Robotizirane podmornice otkrit će morske bezdane

Automatizirana podmornica AutoSub 6000 specijalizirana za podvodne vulkane i ekstremne uvjete uronit će 2010. u neistražene dubine
Vidi originalni članak

Čak je i kapetan Nemo imao lakši zadatak. 2010. istraživačka podmornica zaronit će na više od 6000 metara dubine u oceansku brazdu između Jamajke i Kajmanskog otočja. Tamo se oceansko dno lagano razdvaja, a vruća lava miješa se s morem. Temperatura je viša od 500 stupnjeva, pritisak nemjerljiv, a strme hridine otkrivaju samo bezdan. A  znanstvenici se nadaju, i koji bizarni organizam poput oceanskih crva od dva metra, gigantskih školjki i “snježnih bakterija” koje izviru iz podvodnog dimnjaka. U avanturu se ipak neće spustiti čovjek već najmodernija automatizirana podmornica AutoSub 6000 specijalizirana za podvodne vulkane i ekstremne uvjete. Ipak, i za robot-podmornicu navigacija kraj oštrih grebena i kroz kipuće more neće biti jednostavna.


Tehnologija je tu, čekaju se samo naslovi

Već dostupne, a iznimno moćne grafičke kartice tek čekaju da se ispuni njihov pun potencijal. Novi algoritam DX11 stvara gotovo realane prikaze u najnovijim naslovima, a igranje u mreži postavlja nove granice koje opasno prijete da stvarni život pretvore u virtualni. Mass Effect 2, Diablo 3, Starcraft 2.. hitovi su koji se željno iščekuju.

Nakon 6500 km slijeće i na najsuroviji teren
2010. poletjet će Airbusov vojni avion A400M nosivosti od čak 41 tone. U njega će se moći smjestiti i najveći tenkovi. Zbog strukture koja je sačinjena od laganih kompozitnih vlakna i zbog posebnih propelera, zrakoplov će se moći spuštati i na najteže terene.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare