To je to što me zanima!

Rođena je u zatvoru, a sada je unatoč svemu upisala Harvard

Unatoč okolnostima Aurorinog rođenja, otac je preuzeo odgovornost njezinog odgoja, jer njezina majka nije bila uključena u njezin život otkako je izašla iz zatvora. Aurora nikada nije pokušavala sakriti svoju prošlost
Vidi originalni članak

Unatoč svim nepovoljnim izgledima, mlada djevojka, koja je rođena u zatvoru i koju je majka napustila, nadmašila je očekivanja i postigla nešto zaista nevjerojatno. Njezina odlučnost i snaga doveli su je do toga da bude primljena na Sveučilište Harvard, postavši inspiracija mnogima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mlada djevojka je unatoč teškim počecima ostvarila iznenađujuću karijeru. Aurora Sky Castner, rođena je u zatvoru okruga Galveston. Unatoč izazovnim okolnostima koje okružuju njezino rođenje, njezin otac preuzeo je odgovornost odgoja kao samohrani roditelj, jer njezina majka nije bila uključena u njezin život otkako je izašla iz zatvora.

TRUD SE ISPLATIO Dali su otkaz i spakirali kofere: 'Zarađujemo više novca putujući svijetom nego dok smo radili'

Aurora nikada nije pokušavala sakriti svoju prošlost.

Esej za prijavu na Harvard, Castner je hrabro započela izjavom 'Rođena sam u zatvoru'.

Iskrena i snažna priča o njezinoj prošlosti i životu odjeknula je u prijamnom povjerenstvu, što je dovelo do njezina prihvaćanja u prestižnu instituciju. Gledajući unaprijed u svoju budućnost na Harvardu, Castner namjerava steći diplomu prava.

Tijekom djetinjstva, Castner je često mijenjala prebivalište sa svojim ocem, ali je ostala unutar okruga Montgomery. Kad je bila u osnovnoj školi, osoblje je prepoznalo njezin potencijal, kao i njezina mentorica Mona Hamby.

SMANJIO JOJ MUKU Žena pitala ChatGPT da joj sam isplanira putovanje: 'Ovo mi je novi najdraži trik za putovanja'

- Dobila sam dokument o njoj. Njezin heroj bila je Rosa Parks. Omiljena hrana bili su joj tacosi iz Dairy Queena, a voljela je čitati. Mislila sam da zvuči kao bistra djevojčica. I danas imam taj dokument - kaže Mona.

Njezina mentorica odigrala je važnu ulogu na njezinu putu.

Nakon što je Aurora razgovarala s Hamby o svom izazovnom djetinjstvu, Hamby je shvatila da je tinejdžerici potrebno više od akademske podrške. Prepoznala je i važnost pružanja osobnih iskustava. Shodno tome, mentorica joj je pomogla u svemu.

- Sve što me Mona naučila bilo je vrlo vrijedno, na isti način na koji je bilo vrlo vrijedno sve kroz što sam ja prošla prije Mone - rekla je djevojka.

U ožujku 2022. Hamby i njezin suprug Randy pratili su Castner u obilasku kampusa na Harvardu, što je bio značajan čimbenik u učvršćivanju njezine odluke da pohađa sveučilište kasnije te godine.

- Nakon tog putovanja, vidjela sam kako se njezina ljubav prema školi pojačala - rekla je Hamby.

Vrlo je važno da nikada ne zaboravimo da naša prošlost nikada ne definira našu budućnost, donosi Bright Side.

PUT TRAJE TRI GODINE Dosadio vam je život u stanu ili kući? Za 30.000 dolara godišnje možete otići živjeti na kruzer

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Touch of Evil👊 01.06.2023.

    S lošeg na gore...

  • beba maza 01.06.2023.

    Svaka čast . Pišite o ovakvim pozitivnim primerima .

  • 01.06.2023.

    Rođena u ponoć, ne znam za jučer ni za sutra.

Komentiraj...
Vidi sve komentare