To je to što me zanima!

'Rodila sam bebe stare čak 30 godina i one su sada najmlađe članice naše velike obitelji'

Iako zvuči čudno, postoji jednostavan razlog zašto su oni najstarija i najmlađa braća i sestre. Par već ima četvero djece i unatoč tome što su svi rođeni prije Lydije i Timothyja, dvoje najnovijih članova su i najstariji
Vidi originalni članak

Ona je mama šestero djece i sada je rodila bebe 'stare' 30 godina, koje su najstarije i najmlađe u obitelji. Tu postaje zbunjujuće.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mama je zaprepastila sve nakon što je otkrila da je rodila 30-godišnjake. Rachel Ridgeway i njezin partner Philip su u listopadu prošle godine dobili dvoje djece, Lydiju i Timothyja.

Par već ima četvero djece - od osam, šest, tri i skoro dvije godine. Unatoč tome što je njezino četvero djece rođeno prije Lydije i Timothyja, dvoje najnovijih članova su i najstariji.

KOMUNIKACIJA JE KLJUČNA Pet načina da razgovarate s djecom da vas ona uistinu čuju

Iako može zvučati čudno, postoji vrlo jednostavan razlog zašto su par i najstarija i najmlađa braća i sestre.

Lydia i Timothy najdulje su zamrznuti embriji koji su začeti, prema Nacionalnom centru za donaciju embrija u SAD-u.

Zamrznuti su još 1992. za anonimni bračni par koji je koristio in vitro oplodnju. Suprug je bio u ranim 50-ima, a koristili su 34-godišnju donoricu jajnih stanica. Tri desetljeća embriji su stajali u skladištu jer ih bračni par na kraju nije upotrijebio.

Ali 30 godina kasnije, Rachel i Philip odlučili su iskoristiti embrije za proširenje svoje obitelji

- Ima nešto zapanjujuće u vezi s tim, imao sam pet godina kada je Bog dao život Lydiji i Timothyju, i on od tada čuva taj život - kaže Philip.

DJED SE NAPIO I 'POBJEGLO MU' Na sprovodu svog strica sam saznao da mi je on zapravo otac

Par koji živi u Portlandu, u SAD-u, prije nije koristio IVF ili donore.

- U neku ruku, oni su naša najstarija djeca, iako su najmanja - dodao je Philip.

Rachel i Philip odlučili su da žele proširiti svoju obitelj, ali nisu planirali koristiti najdulje zamrznute embrije na svijetu. 

- Nismo htjeli dobiti embrije koji su bili najduže zamrznuti, samo smo htjeli one koji su najduže čekali - objasnili su.

Kada su tražili donatore, par je pitao centar o posebnoj kategoriji - ta kategorija je značila da je teško pronaći primatelje za embrije iz bilo kojeg razloga. Tri od pet embrija koje je par odabrao uspješno su odmrznuta.

Liječnici su upozorili Rachel da prenese samo dva, rekavši joj da višestruki mogu uzrokovati probleme u trudnoći. Ali ona je bila spremna preuzeti rizik.

- Upravo si mi pokazao sliku moje troje djece. Moram ih sve imati - sjeća se da je tad rekla sa suzama u očima. Dvoje od troje je uspješno rezultiralo malim Lydijom i Timothyjem, donosi The Sun.

'REKLA MI JE DA BUDEM KUĆANICA' Odbija čuvati unuka besplatno: 'Mama me traži 18 eura po satu za čuvanje bebe, očajna sam'

Idi na 24sata

Komentari 16

  • spirit lamp 27.01.2023.

    Dijete je dijete a embrij je embrij. Embrij je bio zamrznut u stadiju oplodjene stanice sto jos uvijek nije dijete. Dijete se razvija iz embrija.

  • IvanŽignić 26.01.2023.

    Vjernici vjeruju da bogo dragi, premileni započinje novi život saljuci sa nebesa dušu u trenutku začeća. Kada su stručnjaci zamrznuli oplodjeni embrij, a on u hladnjaku preživio 30 godinica, zar je tada božja  duša prestala djelovati tih 30 godinica? Ili sa vjerskom predrasudom o božjoj dušici nešto  nije u redu? Vjernici i nadalje vjeruju da duljinu života  od začeća do smrti određuje premileni bogo. Međutim, sada su ga ljudski stručnjaci malo sjebnuli. Ili su vjernici u krivu sa svojom pretpostavkom o nužno potrebitoj božjoj dušici za kompletni razvoj ljudskog organizma?

  • beba maza 26.01.2023.

    Pogledam samo naslov . Jel se ovde radi o lošem prevodu ili šta je u pitanju ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare