To je to što me zanima!

Roditelji oprez: Mala se djeca lako ozljede s četkicom za zube

Prativši statistike o ozljedama iz američke nacionalne baze podataka, jedan je liječnik otkrio da je u deset godina u SAD-u 8500 djece završilo na Hitnoj zbog ozljede sa četkicom za zube
Vidi originalni članak

Svaki je roditelji barem jednom (neki i svaku večer) svoje dijete promatrao dok sa četkicom za zube u ustima trči po stanu da se "još samo malo poigra dok pere zube" - a razlog više da vas drugi put u tom trenutku prođu trnci je podatak koji kaže da su ozljede djeteta sa četkicom zapravo prilično česte.

Dr. Christopher Sampson jedan je od liječnika koji je u svojoj praksi vidio brojne takve povrede, što ga je ponukalo da i istraži koliko se točno takve ozljede događaju i u kojoj dječjoj dobi.

Prateći statistike o ozljedama iz Američke nacionalne baze podataka, Sampson je otkrio da je u deset godina (od 2006. do 2016.) u SAD-u bilo nešto više od 8500 ozljeda s četkicama za zube, a zbog kojih su djeca završila u Hitnim službama. 

- Većina ih je bila stara četiri godine ili manje - rekao je Sampson koji napominje i da je, premda se takve ozljede uglavnom brzo saniraju, polovica djece ipak trebala šivanje ili operaciju. 

UPOZORAVAJU DRUGE Curica pala na četkicu za zube, zabila joj se u grlo i probila ga

 

Važno je napomenuti, dodaje Sampson, i da četkice za zube obično imaju oznaku na kojoj piše da se za trogodišnjake i mlađu djecu preporučuje da ih odrasli nadziru, te da bi dijete zube trebalo prati isključivo nad umivaonikom. 

- Ako šetate ili trčite s četkicom za zube u ustima, postoji naravno veći rizik pa stanite nad umivaonik i usredotočite se na posao koji obavljate - rekao je liječnik za The Bump, a napominje i kako je u svojoj praksi svjedočio raznim takvim nesrećama, pa odrasle upozorava i da "pripaze na malu djecu koja im i nad umivaonikom možda nisu u vidnom polju, da ih slučajno ne udare vratima od kupaonice dok im je četkica u ustima".

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZANCIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare