To je to što me zanima!

Roditeljske 'laži 'djeci: Povrće će te pretvoriti u superjunaka

Trećina roditelja djecu pokušava uvjeriti da će im špinat i mlijeko ojačati mišiće, a četvrtina njih govori da će im mrkva poboljšati vid, iako ni sami u to ne vjeruju
Vidi originalni članak

Roditelji sve češće djecu "bapskim" pričama" pokušavaju navesti da jedu zdravije, iako ni sami u njih ne vjeruju, potvrdilo je istraživanje britanskog branda "Persil Washing Up Liquid" provedeno na 2000 ljudi. To ponajviše rade zato što su isto slušali kao mali, piše Daily Mail

Četvrtina njih rekla je svome djetetu da će im redovito jedenje mrkve poboljšati vid, naročito u mraku. Trećina djeci govori da trebaju piti mlijeko ako žele biti snažni, a dio njih služi se Popajevom metodom i bira špinat. Svaki deseti roditelj djecu pokušava uvjeriti da će ih jedenje zelenog povrća pretvoriti u superjunaka, a četvrtina ih redovito zakamuflira povrće u obroku kako mališani ne bi to primijetili, potvrdila je studija. 

Svi ti mitovi imaju nešto istine u sebi, pa je tako mrkva bogata betakarotenom, a mlijeko jača kosti. No stručnjaci tvrde kako sve ima dvije strane, pa neka istraživanja potvrđuju njihovu dobrobit, a druga je opovrgavaju. Po njima nije željezo iz špinata to koje izgrađuje mišiće, već su to anorganski nitrati. 

- Priče o dobrobitima hrane prenose se s generacije na generaciju, unatoč tome što nisu posve istinite, a ni sami roditelji ne vjeruju u njih. Iako pomažu u zdravijoj prehrani, važno je djecu naučiti što je doista dobro za njih, a što ne - istaknula je glasnogovornica britanskog branda, Lyndsay Jones. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • conte 25.03.2014.

    ja mome govorim da je i supermen pio klavocin...

  • olivia 1 25.03.2014.

    Nije dobro nikoga lagati a pogotovo dijete ne.

  • perfa2 24.03.2014.

    nema bolje klope od čušpajza :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare