To je to što me zanima!

Rolada od svinjetine punjena umakom od jabuke i đumbira

Želite li ovu nedjelju kušati meso na nešto drugačiji način, prepuno mirisa, okusa i vrlo sočno - napravite ga po ovom receptu i iznenadite ukućane kad sjednu za obiteljski stol
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 800 g svinjske plećke
  • 300 g mahuna
  • sol
  • papar
  • mljevena crvena paprika

JEDNOSTAVNIJA VERZIJA Isprobajte recept za fine mini cimet rolice gotove u 15 minuta

Za umak:

  • 3 jabuke
  • luk
  • 4 žlice jabučnog octa
  • 50 g smeđeg šećera
  • žličica svježe ribanog đumbira
  • papar
  • 2 ljute papričice
  • žlica svijetlih grožđica
  • 2 češnja češnjaka
  • timijan
  • kadulja
  • lovorov list
  • 400 g krumpira

Postupak:

Stavite u lonac oguljene i narezane jabuke, nasjeckan luk, češnjak i papričice te jabučni ocat, smeđi šećer, ribani đumbir, papar, grožđice, lovorov list i timijan. Zagrijte do vrenja dok se šećer ne rastopi. Kad provrije, kuhajte na laganoj vatri poklopljeno oko 40 minuta. 

Zadnjih 5 minuta kuhanja otklopite lonac i kuhajte dok sva tekućina ne ispari. Maknite lovorov list i izmiksajte umak.

Meso izrežite tako da dobijete jedan veći, tanki komad (kao da radite jednu veliku šniclu), posolite, popaprite i posipajte crvenom paprikom. Mahune skuhajte u posoljenoj vodi.

IDEJE I RECEPTI Ostalo vam je mesa od ručka? Evo kako ga najbolje iskoristiti

Potom pripremljenim umakom od jabuke premažite meso, zarolajte i svežite kuhinjskom vezicom. Ispod špage stavite nekoliko listića kadulje. Premažite roladu tankim slojem umaka od jabuka, pospite sjeckanim timijanom i stavite u nauljenu posudu za pečenje.

Pecite na 180 stupnjeva oko 50 minuta. Izvadite pa ostavite pečeno meso neka malo odstoji. Potom roladu narežite na ploške. Poslužite s umakom te kuhanim krumpirom i mahunama.

POGLEDAJTE I KAKO SE SPREMAJU 'ŠPORKI MAKARUNI':

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 21.11.2021.

    Ovo bi prvo morala negdje probati da vidim ima li smisla gubiti vrijeme ili ne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare