Lifestyle

Komentari 1

Rolada od svinjetine punjena umakom od jabuke i đumbira

Rolada od svinjetine punjena umakom od jabuke i đumbira

Želite li ovu nedjelju kušati meso na nešto drugačiji način, prepuno mirisa, okusa i vrlo sočno - napravite ga po ovom receptu i iznenadite ukućane kad sjednu za obiteljski stol

Sastojci:

Za umak:

Color Image of Woman Peeling Potatoes in Her Kitchen

Postupak:

Stavite u lonac oguljene i narezane jabuke, nasjeckan luk, češnjak i papričice te jabučni ocat, smeđi šećer, ribani đumbir, papar, grožđice, lovorov list i timijan. Zagrijte do vrenja dok se šećer ne rastopi. Kad provrije, kuhajte na laganoj vatri poklopljeno oko 40 minuta. 

Zadnjih 5 minuta kuhanja otklopite lonac i kuhajte dok sva tekućina ne ispari. Maknite lovorov list i izmiksajte umak.

Meso izrežite tako da dobijete jedan veći, tanki komad (kao da radite jednu veliku šniclu), posolite, popaprite i posipajte crvenom paprikom. Mahune skuhajte u posoljenoj vodi.

Potom pripremljenim umakom od jabuke premažite meso, zarolajte i svežite kuhinjskom vezicom. Ispod špage stavite nekoliko listića kadulje. Premažite roladu tankim slojem umaka od jabuka, pospite sjeckanim timijanom i stavite u nauljenu posudu za pečenje.

Pecite na 180 stupnjeva oko 50 minuta. Izvadite pa ostavite pečeno meso neka malo odstoji. Potom roladu narežite na ploške. Poslužite s umakom te kuhanim krumpirom i mahunama.

POGLEDAJTE I KAKO SE SPREMAJU 'ŠPORKI MAKARUNI':

Najčitaniji članci