To je to što me zanima!

Roštilj od lubenice: Oduševit će sve goste, a posebno najmlađe

Potrebno je izdubiti lubenicu s jedne strane na tri mjesta žličicom za sladoled, kao tri kuta trokuta. Napravite potpornje s celerom. Prerežite je po pola
Vidi originalni članak

Roštilj od lubenice neće dimiti i nema čišćenja rešetke. Ali bit će vrlo efektan za sve koji ga vide. Klincima će posebno biti zanimljiv. 

Potrebno je izdubiti lubenicu s jedne strane na tri mjesta žličicom za sladoled, kao tri kuta trokuta. Napravite potpornje s celerom. Prerežite je po pola, s time da donji dio koji će glumiti roštilj bude ipak nešto veći. Izdubite je cijelu sa žličicom za sladoled.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sačuvajte kuglice za ražnjiće. Stavite celer na mjesta za potpornje i učvrstite čačkalicama ako je potrebno. Probodite drvene ražnjiće kroz lubenicu kako bi stvorili grill.

BITNE SU PORCIJE Zašto u suhom voću ima više šećera nego u svježem i kako ga zdravo uvesti u svoju prehranu?

Ispunite lubenicu kupinama - one glume ugljen.

Završite s postavljanjem grilla. Na drvene ražnjiće slažite voće - lubenicu, ananas, jagodu, malinu, kupinu, što god želite. Premažite medom.

CRVENA I ZELENA Lubenica je tako fina: 7 stilskih recepata za cool simpatičan stil

Gornji dio lubenice koji ste sačuvali kao poklopac probodite s dva drvena ražnjića i zabodite sa strane u lubenicu. Postavite voćne ražnjiće na grill. Vaš originalni roštilj je gotov! Dobar tek! 

Pogledajte i u videu:

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nap7 15.08.2022.

    Ovo je odlicno👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare