To je to što me zanima!

Ručak se pretvara u brzu i ukusnu večeru za trenutak

Ukusna jela možete prirediti od ostataka ukusnog variva koje vam je ostalo od ručka, a ostatak jaja od paniranja pomiješati s brašnom zai lijevance
Vidi originalni članak

DOMAĆI NJOKI U UMAKU OD GORGONZOLE I PANCETE
Sastojci: 450 g krumpira, jaje, 120 g brašna, 100 g pancete, malo maslinova ulja, 200 punomasnog vrhnja, 70 ml vrhnja za kuhanje, 2 češnja češnjaka, 150 g gorgonzole ili sira ricotte
Priprema: Krumpir skuhajte, ohladite i ispasirajte te začinite i izmiješajte s jajetom. Umijesite brašno i tijesto razvaljajte u valjke, koje zatim oblikujte u njoke i stavite ih da se kuhaju u vrućoj vodi. Procijedite njoke, a na zagrijanom ulju popržite sitno nasjeckanu pancetu, umiješajte punomasno kiselo vrhnje te vrhnje za kuhanje, prokuhajte i dodajte češnjak. Naposljetku umiješajte gorgonzolu. Servirajte njoke i prelijte ih umakom. Posipajte peršinom i bosiljkom.
AROMATIČNI UMAK OD PINJOLA I ORIGANA S TJESTENINOM
Sastojci: češanj češnjaka, 3 šake svježeg origana, šaka pinjola, šaka parmezana, maslinovo ulje, limunov sok, morska sol, papar,
tjestenina prema izboru
Priprema: U električnoj miješalici izmiješajte češnjak, prstohvat soli i origano. Dodajte pinjole i miksajte. Stavite sve zajedno u zdjelu i dodajte polovicu parmezana. Dodajte maslinova ulja koliko je potrebno da poveže sve sastojke kako bi umak bio dovoljno tekući. Posolite i popaprite prema ukusu te dodajte preostali sir. Ako je potrebno, umiješajte još malo ulja i limunova soka. Umak prelijte preko tjestenine koju ste skuhali u mnogo vruće vode s nekoliko kapi maslinova ulja.

JUHA OD ŠPINATA I PERŠINA S KOCKICAMA MOZARELLE
Sastojci: 100 g luka, 3 žlice limunova soka, 80 g mozzarelle, 150 ml vrhnja za kuhanje, 300 g svježeg špinata 3 žlice narezanog peršina, 2 češnja češnjaka, 50 ml bijelog vina, sol, papar i začini prema želji
Priprema: Na maslinovu ulju popržite luk i češnjak. Dodajte 2 žlice peršina, špinat, vino i sol. Zalijte vodom i kuhajte 15 minuta. Kuhani špinat i peršin malo ohladite, a zatim usitnite u električnoj sjeckalici. Usitnjeno povrće vratite u posudu, dodajte oko 350 ml vruće vode, vrhnje za kuhanje, limunov sok i preostali peršin. Kuhajte još 5 minuta i poslužite s kockicama mozzarelle.

ORADA NA MEDITERANSKI S KRUMPIROM I RIKULOM
Sastojci: 2 kg orade ili neke druge morske ribe, crveni luk, češanj češnjaka, sol, mljeveni papar, 3 limuna, 5 žlica maslinova ulja, peršin, bosiljak, kopar, estragon, mažuran, lovor
Priprema: Odrežite foliju pet puta dužu od ribe i preklopite kako bi bila čvrsta. Sredinu jedne polovice pospite nasjeckanim lukom i češnjakom. Ribu posolite, popaprite, istrljajte i položite na začine. Nadjenite ribu začinima. Prelijte je sokom od dva limuna i maslinovim uljem. Treći limun narežite na kriške i posložite po ribi. Dobro spojite rubove folije i stavite ribu u pećnicu. Ribu poslužite uz krumpir pečen u pećnici te zelenu salatu, kojoj dodajte rikulU.

TELEĆI MEDALJONI U BIJELOM VINU S GLJIVAMA I PALENTOM
Sastojci: 4 teleća medaljona, 20 g maslaca, 5 žlica bijelog vina, 100 ml vrhnja, šnita pršuta, sol, papar, začini prema želji, 300 g šampinjona, 30 g pistacija
Priprema: Skinite ljusku s pistacija i uronite ih u vruću vodu te ogulite kožicu. Šnitu pršuta usitnite. U tavi otopite ulje i maslac te prepržite medaljone s obje strane. Kratko prepržite pršut i gljive s dijelom pistacija, zalijte vinom i kuhajte dok tekućina malo ne ispari, dodajte vrhnje i kuhajte još nekoliko minuta. Umak izmiksajte, vratite u tavu zajedno s mesom i preostalim pistacijama te kuhajte na slaboj vatri još 6 minuta. Poslužite uz palentu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare