To je to što me zanima!

S lakoćom pronađite svoj savršeni grudnjak zauvijek

Većini žena odgovara jedna od dviju vrsta grudnjaka, a najčešće griješe u odabiru veličine podprsne trake, pa grudi ne izgledaju lijepo
Vidi originalni članak

Želite li u novoj sezoni iskušati dizajnerski trend nošenja grudnjaka i korzeta kao vanjskog i vidljivog dijela odjeće, potrebno je provjeriti nosite li grudnjak odgovarajuće veličine. Oko 80 posto žena nosi krivi broj grudnjaka, a najčešća je pogreška preširoka podprsna traka. Budući da podprsna traka daje najveću potporu grudima, bitno je da bude ispravne veličine. Ako vam stražnji dio grudnjaka stoji previsoko na leđima, a košarice se sprijeda spuste, nosite preširoku podprsnu traku. Svačije grudi su drukčijeg oblika i veličine, zato se pri izboru odgovarajućega grudnjaka treba posavjetovati s prodavačima u trgovinama. Većini žena stoji jedan od dviju vrsta grudnjaka.
Tzv. košarice balcony odnose se na grudnjake koji u potpunosti pokrivaju grudi, a grudnjaci “plunge” namijenjeni su razdvajanju i podizanju grudi te majicama dubljeg dekoltea. Imate li punije grudi, odgovarat će vam kroj “balcony” jer podiže grudi odozdo. Za grudi koje nisu jako bujne grudnjak “plunge” bit će najbolji izbor jer ih podupire sa strane, zaokružuje i oblikuje.

MJERENJE VELIČINE GRUDNJAKA
Izmjerite veličinu podprsnog opsega ispod prsnog nabora i ravno preko leđa. Tako računate osnovnu veličinu: 65, 70, 75, 80 ili 85 cm +/- 2 cm. Tako veličina 80 odgovara opsegu od 78 do 82 cm. Potom mjerite prsni opseg preko leđa u visini gdje se grudnjak kopča, preko bradavica do udubljenja između grudi. Prsni opseg se tada uspoređuje s podprsnim i tako se dobiva veličina grudnjaka.

IZRAČUN: Ako je prsni opseg veći od podprsnog za 12-14 cm, odgovara vam košarica A, ako je veći za 14-16 cm, to je košarica B, a za 18-20 cm, C itd.

GRUDNJACI BEZ VIDLJIVIH ŠAVOVA: Ispod bijelih ili prozirnih majica treba nositi grudnjake u boji kože. Na pripijene haljine potrebno je nositi grudnjake bez vidljivih šavova i vezenja. Naramenice i grudnjak smiju se vidjeti, ali ako su lijepog dizajna.

METODA POKUŠAJA I POGREŠKI: Četvrtina grudnjaka namijenjena je zavođenju, a tri četvrtine za duboke dekoltee. Danas ima i puno grudnjaka koji u potpunosti pokrivaju grudi pa je dobro isprobati sve kako biste pronašli onaj pravi.

ZA POSEBNE PRIGODE TRAKE ZA PODIZANJE: Želite li grudnjak za posebnu odjeću, ponesite je sa sobom. Za takvu odjeću najčešće odgovaraju grudnjaci različitih i podesivih veličina naramenica, a za otvorene haljine idealne su trake za podizanje grudi.

C KOŠARICE TREBAJU ŽICU: Za žene koje nose košarice A i B odgovarat će meki grudnjaci bez žica i trokutastog oblika. No veličine iznad košarice B trebat će jaču potporu i grudnjake sa žicom. Važno je samo da se žica ne usijeca u kožu.



Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare