To je to što me zanima!

S usisavačem i krpom u ruci do više seksa u kući

Muškarci će rado pomoći u kući, no pomoći će ovisno o načinu na koji pomoć tražite. Vole zamolbe, a na zapovijed će se naljutiti ili oglušiti
Vidi originalni članak

Parovi se u prosjeku svađaju 40 minuta na dan zbog kućanskih poslova, pokazalo je američko istraživanje. Slično istraživanje otkrilo je da žene, unatoč izumiranju tradicionalne podjele muških i ženskih poslova, još rade tri puta više po kući od  partnera. Budući da i muškarci i žene rade po cijele dane, a brojne obitelji žive u stanovima, tradicionalno muški poslovi sveli su se na minimum. Stoga diskriminacija u vezi može postati velika opasnost za opstanak ljubavi i budućnost seksa.
Opterećeni i umorni partner izgubit će interes za seks, a s vremenom sve češće će gubiti i razum. Durenje i vikanje sigurno neće dati željeni rezultat, pa razgovor o zajedničkom radu u kući valja odgoditi dok se “oštećena stranka” posve ne smiri. Način na koji se traži pomoć čini razliku.
- Budući da su muškarci osjetljivi na predbacivanje, vjerojatnije je da će bolje reagirati ako jednostavno nešto tražite od njih, ali ne i zapovijedate - objašnjava psiholog dr. Joshua Coleman. Objasnite da vam treba pomoć, da dolazite kući u isto vrijeme s posla i kako ne stižete sve sami. Naviknete li partnera da vi sve radite, situacija će zasigurno kulminirati nakon što dobijete djecu i obveze se drastično povećaju. Sjedite s partnerom i razgovarajte o tome koliko vam se život promijenio te priznajte kako ste preopterećeni. Prisjetite se kako ste sve uspijevali zajedno i tako suptilno zatražite pomoć.

I ŽENINO VRIJEME IMA CIJENU

Isprika kojom se muškarci najčešće koriste kako bi izbjegli kućanske poslove jest ta da zarađuju za obitelj (ako im je supruga kućanica). Istaknite da cijenite njegov posao, ali mu objasnite da, iako ne dobivate plaću za posao majke i kućanice, ne znači da vaše vrijeme ne vrijedi ništa.

ZAJEDNIČKIM SNAGAMA DO SJAJNE ATMOSFERE
Podsjetite partnera na važnost uloge uzora. Objasnite mu da pomaganjem majci u kući postaje dobar primjer svojoj djeci i da će, ako nikad ne radi, djeca to sigurno primijetiti. Upozorite i na prednosti udruženog rada. Takvim složnim pristupom utječete i na stvaranje dobre atmosfere u domu, a ponajviše na učinkovito obavljanje poslova.

MEĐUSOBNE SLABOSTI: Ako mrzite prati suđe, a vašem je partneru svejedno, raspodijelite poslove prema željama. Bit ćete sretniji, a podjela poslova puno lakša

NEZNANJE NE POMAŽE: Partneru morate objasniti što želite, što vam treba i što vam smeta. Ako mu nikad niste rekli što želite, ne može vam ni pomoći u kućanskim poslovima

BUDITE UPORNI: Ne odustajte ako prvi pokušaj  ne uspije. Muškarci će objeručke prihvatiti rad po kući ako ih “ulovite” u trenutku u kojem bi trebali raditi nešto što ne žele.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ledena 666 28.01.2010.

    ja sam za pregovaranje, sve djelimo popola, dobro meni, dobro tebi( on će se osjećati korisno a ja ću biti odmornija i maštovitija......)

  • triangl 28.01.2010.

    kućanica je žena koja ne radi u firmi nego je doma pa logično da će radit po kući sve kaj treba

  • koka 30 28.01.2010.

    triangl ima i zena koje rade cijeli dan,kuci ih cekaju ,djeca ,peglanje,ciscenje............stvar je dogovora,ako zena preuzme sve na sebe.........treba njima rec jer se oni nece sami sjetit,jos se cude sto su zene nekad zivcane...ma daj

Komentiraj...
Vidi sve komentare