To je to što me zanima!

S. Vincek otkriva svoju tajnu - kako napraviti savršene kolače

Vlasnik vrlo poznate i cijenjene zagrebačke slastičarnice "Vincek" kaže da, za početak, kolače treba raditi s ljubavlju, a potom se držati određenih pravila tijekom pripreme
Vidi originalni članak

Vlasnik poznate zagebačke slastičarnice "Vincek" otkrio nam je trikove kako napraviti savršene kolače.

- Kao dugogodišnji majstor slastičarstva želio bih savjetovati da su veliko srce i ljubav polazište za dobru slasticu kao i vrijeme, te postupak procesa proizvodnje - rekao je Stjepan Vincek pa objasnio na što pripaziti kod pripreme kolača. Znači, želite li da i vaši kolači budu preukusni kao i njegovi, zapamtite ovih nekoliko njegovih savjeta:

  • Kod čokoladne glazure važno je da u čokoladi bude minimalno 50 posto kakao dijelova i u glazuru dodati 30 posto biljne masnoće. Kod zagrijavanja čokoladu nikako ne smijemo pregrijati i potrebno ju je konstantno  miješati, kako bi na kraju bila stabilna gustoća. Idealna temperatura čokolade je temperatura usana.
  • Kod prhkog tijesta sve namirnice moraju biti sobne temperature, te je važno da se tijesto ne mijesi predugo - što je najvažniji dio procesa da bi tijesto kod pečenja bilo idealno!
  • Za kremu uz idealnu temperaturu samo miješanje mora biti dugotrajno, ali brzo kako bi u samu strukturu kreme ušlo što više zraka - da krema ne bi bila teška i premasna.

Stjepan Vincek podijelio je s nama i jedan fini recept:

Parfe sa voćem

Za deset porcija

Sastojci:

  • Mlijeko - 0.14 kg
  • Žumanjka - 2 kom.
  • Svježe jagode - 0.4 kg
  • Sl. Vrhnje - 0.5 kg
  • Šećer - 0.05 kg
  • Vanilije - 0.002 kg
  • Želatina - 0.02 kg
  • Žele preljev - 0.005 kg

Priprema:

Mlijeko, šećer, žumanjke i želatinu na pari prokuhati i ohladiti na temperaturu usana uz stalno miješanje. Jagode pripremiti očistiti i oprati, te narezati na željenu veličinu, a slatko vrhnje nalupati da bi sve sastojke na kraju lagano zamiješali. Jedan dio jagoda ostavimo za aranžiranje i prelijemo ih zagrijanom želatinom!

Slastičarnica koja je nezaobilazni dio zagrebačke povijesti

Slastičarnicu "Vincek" osnovali su  01. srpnja 1977.godine Ankica i Stjepan Vincek, i to u  Zvonimirovoj ulici broj 7. 

- Kasnije smo se širili kako se širila i obitelj, tako da danas poslujemo na šest lokacija. Danas svi zajedno obiteljski radimo, sa stotinjak visoko kvalitetnih djelatnika. Danas naše slastičarnice dnevno posjećuje između 3000 i 5000 cijenjenih gostiju na čemu smo im od srca zahvalni, što iskazuju povjerenje u naš tim - ponosno je dodao gospodin Vincek.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Cukrena 24.06.2016.

    Imaju fine kolače, što je je.:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare