To je to što me zanima!

Salata od krastavaca: Sedam recepata koji ovo popularno povrće podižu na višu razinu

Neki recepti mogu biti i kao samostalan obrok, a uz neke se može dodati riža, meso ili riba
Vidi originalni članak

Krastavci su popularno ljetno povrće radi svoje hrskavosti i svježine, ali i velikog postotka vode koji sadrže, čak 95 posto. Salata od krastavaca odgovara uz gotovo svako jelo, a priprema ne zahtijeva puno vremena. Iako su osvježavajući sami po sebi, New York Times donosi sedam načina na koje salatu možete podići na novu razinu.

SUPER IDEJA Zašto biste trebali dodavati ocat u ostatke hrane – i kako to može poboljšati okus

1. Salata od pasiranih krastavaca, avokada i škampa

Sastojci: Krastavci, ocat ili soja umak, avokado, škampi, sezamovo ulje, sol, papar te po želji čili i kikiriki.

Priprema: Zgnječiti i začiniti krastavce i avokado, a škampe kuhati na pari sa sezamovim uljem. Može se poslužiti uz rižu, kruh, meso ili ribu.

2. Lagana salata od krastavaca

Sastojci: Krastavci, sol, ocat, kopar, crveni luk

Priprema: Krastavce narezati na trakice, dodati sjeckani luk, sol, ocat i kopar. Ova salata odličan je prilog hrskavoj ili ljutoj hrani.

SPUD BUD OSVAJA Gastro hit u Zagrebu! Euforija na Dolcu zbog slasnih krumpira

3. Kineski zgnječeni krastavci

Sastojci: Krastavci, soja umak, ocat, sezamovo ulje, češnjak

Priprema: Rastaviti krastavac na grube komade, što se postiže gnječenjem. "Meso" se dijeli na privlačne, hrapave komade. Začiniti ih i rashladiti.

4. Salata od krastavaca i nara

Sastojci: Krastavac, nar, menta, crveni luk, limetin sok

Priprema: Krastavac i luk narezati na sitne komade, dodati nar i narezanu mentu, a zatim iscijediti limetu.

5. Škampi s krastavcima, kukuruzom i rajčicom

Sastojci: Krastavci, kukuruz, svježa rajčica, škampi, limeta, đumbir, češnjak

Priprema: Kratko staviti škampe da se mariniraju u soku od limete, đumbiru i češnjaku. Kukuruz i krastavce zapeći na tavi, a onda im dodati rajčicu. Može se posuti mentom ili mladim lukom.

6. Ljutkasti krastavci s jogurtom i limunom

Sastojci: Krastavci, jogurt, limunova korica, začinsko bilje (kopar i menta), ljuto ulje (korijander, kumin i pahuljice crvene paprike u neutralnom ulju)

Priprema: Marinirati narezane krastavce u ljutom ulju. Pomiješati jogurt sa začinima i limunovom koricom. Na kraju, na umak dodati marinirane krastavce.

7. Hrskava salata s fetom i orasima

Sastojci: Krastavci, začinsko bilje, orah, feta sir, rotkvica

Priprema: Narezati krastavce i rotkvice na ploške, začiniti te dodati fetu i orahe.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare