To je to što me zanima!

Salate na drugačiji način: Višak povrća iskoristite za novitete

Uzmite namirnice koje najviše volite, sjeckajte i kombinirajte. Doći ćete do spoja okusa koji će vam se možda jako svidjeti, a da ranije na tako nešto ne biste ni pomislili
Vidi originalni članak

Višak voća i povrća u frižideru koje morate što prije pojesti, mogu u vama probuditi kuhara. Iskoristite raznoliko sirovo kao i kuhano voće i povrće i dajte mašti na volju, piše The Guardian. 

Uzmite namirnice koje najviše volite, sjeckajte i kombinirajte. Eksperimentiranje može dovesti do spoja okusa koji će vam se svidjeti, a da ranije na tako nešto ne biste ni pomislili. Donosimo nekoliko primjera.

POGLEDAJTE VIDEO: Namirnice perite isključivo vodom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Arapska salata: Krastavac, rajčica, crveni luk, metvica, peršin, maslinovo ulje, limunov sok. Možete dodati i svježe paprike, bulgur pšenice, tostiranog kruha, graha ili slanutka. 

Grčka salata: Krastavac, listovi zelene salate, luk, otkoštene masline, origano i maslinovo ulje. 
Možete dodati i nasjeckani svježi peršin, mažuran, timijan, paprike, kapare i fetu sir.

Kalifornijska salata: Kelj, naribana mrkva, mladi luk, kuhani ječam, cjelovite sjemenke suncokreta, senf, vinski ocat i maslinovo ulje. Možete dodati kockice prepečenog kruha, suhe brusnice i sjemenke bundeve. 

NOVITETI U ZAGREBU: Radio je s Ramsayem, vratio se u Zagreb i otvorio craft pivnicu u kojoj pivo rade na licu mjesta

Indijska salata: Kuhani krumpir, crveni luk, rajčica, čili, riža, svježi korijander i limunov sok. Možete dodati kikiriki i slanutak. 
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare