To je to što me zanima!

Šalica jogurta jača caklinu i smanjuje rizik od hipertenzije

S obzirom da je sezona prehlada, uvrstite jogurt u jelovnik jer probiotici jačaju imunitet i sprečavaju prehlade. Samo 300 grama jogurta na dan smanjuje rizik od prehlade za 25 posto
Vidi originalni članak

Jogurt je savršena namirnica jer obiluje kalcijem i dobrim bakterijama koje uravnotežuju prehranu, jačaju kosti, ali i tjeraju depresiju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bakterija Lactobacillus rhamnosus drastično smanjuje simptome stresa, anksioznosti i poremećaja vezanih uz depresiju. Osim toga, ovaj mliječni proizvod utječe na imunitet, zdravlje srca i zubiju. Redovito jedenje jogurta smanjuje rizik od visokoga krvnog tlaka, pokazuju rezultati studije američkog Sveučilišta Tufts u Bostonu koja je provedena na 2000 ljudi. Znanstvenici su utvrdili da samo 170 grama jogurta na dan tijekom trodnevnog perioda smanjuje rizik od hipertenzije za 31 posto.

Također, procjenjuje se da, kad bi samo dva posto dnevnoga kalorijskog unosa dolazilo od jogurta, rizik od povišenog tlaka bio bi manji. S obzirom na to da je sezona prehlada, svakako uvrstite jogurt u jelovnik jer probiotici jačaju imunitet i sprečavaju prehlade. Brojne studije pokazale su da 300 grama jogurta na dan smanjuje rizik od prehlade za 25 posto.

ZDRAVA HRANA Jogurt i vlakna povezani su s manjim rizikom od raka pluća

Sastavni dio obroka za ljepši osmijeh

Grčki jogurt obiluje proteinima i ugljikohidratima, zbog čega se preporučuje jesti nakon treninga. Proteini omogućuju brži oporavak i utječu na rast mišića. Jogurt je odličan izbor i za zube jer jača caklinu te smanjuje mogućnost od nastanka karijesa i ublažava loš zadah.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare