To je to što me zanima!

Šaljivi nadimci povezat će partnere i ojačati ljubav

Svako snažno zajedničko iskustvo stvara prostor za tepanje i tajni jezik. I obrnuto, šifrirana poruka prisjetit će ljubavnike na romantične trenutke
Vidi originalni članak

Koliko god se drugima činilo sladunjavo i otrcano tepanje poput “mačiću”, “ribice” i slično, zapravo vezu među partnerima čini zdravijom i jačom, ističe bračni savjetnik Jamie Turndorf iz New Yorka. “Tajni” jezik partnera ne svodi se samo na tepanje posebnim nadimcima nego i na stvaranje posebnog jezika čiji smisao razumiju samo njih dvoje. Kaže li djevojka svom “žapcu” u društvu kako joj je najednom postalo hladno, on će odmah znati smrzava li se ona uistinu ili zapravo želi ići kući i družiti se samo s njim jer su i na prvom spoju, sklanjajući se od hladnoće, završili u vrućem zagrljaju. Svako snažno zajedničko iskustvo stvorit će prostor za nadimke, šale i šifre. I obrnuto, svaka šifrirana poruka prisjetit će ljubavnike na romantične trenutke i dodatno ih povezati.
- Tajnim jezikom otvaraju se vrata simboličke komunikacije među partnerima koja govori o snažnoj privrženosti i ljubavi - napominje Carol Bruess sa Sveučilišta St. Thomas.

Humor smanjuje tenzije i vezu čini mnogo čvršćom

Unesete li na vrhuncu svađe dozu humora koju razumijete samo vi i partner, moguće je da će se sukob lakše riješiti, napominje Lorne Campbell sa sveučilišta u Ontariju. Humor ne samo da smanjuje tenzije i vraća posvađane u stvarnost nego i vezu čini otpornijom te zdravijom.

Zajednički tajni jezik zaobilazi loša iskustva
Prepričavanje tipa “Moj imbecilni šef danas...” vraća nervoznu atmosferu s posla. Tajnim se jezikom loš dan na poslu može opisati u tri riječi: “kao i obično” i tako se zaobilaze loši trenuci. Partneri će nastaviti uživati u danu neopterećeni problemima oko kojih se ne vrijedi uzrujavati.


Idi na 24sata

Komentari 1

  • webasto 11.11.2009.

    naravno kad je veza u usponu onda je:janje moje, pile moje, pače moje....a nakon 20 god braka te životinje malo odrastu u : koza , kokoš, guska............. LLLOOOLLL

Komentiraj...
Vidi sve komentare