To je to što me zanima!

Samo u Bruxellesu popijte pivo u ogromnoj skulpturi atoma

Bruxelles je grad koji će vas očarati svojom velebnošću, a ponudit će vam i iskustvo kakvo ne možete doživjeti nigdje drugdje. Pogled na grad s vrha 'atoma'
Vidi originalni članak

Atomium

Najpopularnija atrakcija parka Heysela je Atomium, skulptura koja prikazuje atom uvećan za 165 milijardi puta i visoka je 102 metra. U najvišoj kupoli skulpture možete popiti belgijsko pivo dok vam pogled puca na grad, a do gore će vas odvesti dizalo za samo 23 sekunde.

Rue de Bouchers

Ako želite kušati okuse Belgije Rue de Bouchers pravo je mjesto za vas. U ovoj ulici nalaze se brojni kafići i restorani koji vas pozivaju da uđete i kušate što nude. 

Shopping

Kao prava prijestolnica Bruxelles ima bogatu ponudu mjesta za šoping. Tamo možete razgledati sve od dizajnerskih dućana u galerijama Saint Hubert, Du Roi i De la Reine, do buvljaka Balle Flea. Nikako ne smijete zaobići neku od slavnih belgijskih trgovina s čokoladom.

Mini-Europa

Glavna atrakcija parka Bruparck koji se nalazi u blizini Atomiuma je Mini Europa gdje možete razgledati umanjene replike najpoznatijih europskih građevina. U Bruparcku se također nalazi i planetarij, vodeni park i kino-kompleks.

Shutterstock

Belgijski Centar crtanih stripova

Ljubitelji stripova jednostavno moraju navratiti u ovaj muzej posvećen devetoj umjetnosti. I sama zgrada je umjetničko djelo, a osmislio ju je arhitekt Victor Horta.

Noćni izlazak

Poput svake metropole Bruxelles nudi bogat noćni život. Neki od poznatijih klubova u kojima možete provesti noć plešući su Club You i Fuse, a malo mirnija atmosfera očekuje vas u klubu The Flat.

Saznajte više o direktnim letovima za Bruxelles iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Kashmir 17.06.2015.

    Popiti cu ja pivicu i ovdje, a sko me put ikada tamo odvede sigurno necu piti pivicu vec trositi nogice na obilazak uz bocu vodice..!

Komentiraj...
Vidi sve komentare