To je to što me zanima!

Samo žličica hrena pruža bogatiji okus svakom jelu

Kremasti nadjev, gurmanska juha ili brza salata: hren se stavlja u topla, illi pak hladna jela, a nezaobilazan je na raskošnom blagdanskom stolu
Vidi originalni članak

KREPKA JUHA OD GRAŠKA
SASTOJCI: 500 g graška, 2 žličice brašna, 2 žličice maslaca, limunov sok, 4 dl vrhnja, 7 dl vode, 3 žličice hrena
Na laganoj vatri kuhajte grašak desetak minuta. U vrhnje dodajte naribani hren i izmiješajte. Skuhani grašak izmiksajte te dodajte brašno i maslac. Stavite još da provrije i dodajte začine. Kuhajte oko pet minuta i onda dodajte limunov sok.

NADJEVENA JAJA
SASTOJCI: 4 jaja, žličica limunova soka, žlica majoneze, po žličica vlasca i peršina, žlica naribanog hrena
Ogulite tvrdo kuhana jaja, raspolovite po dužini i izvadite žumanjak. Začinite žumanjak, izmiješajte s limunovim sokom, majonezom, hrenom i vlascem. Bjelanjak napunite smjesom od žumanjka i posipajte peršinom. Poslužite uz šunku, sir ili salate.

SALATA OD HRENA S PRASIMA
Očistite, operite i sitno naribajte 300 g mrkve, hren i jabuku. Dodajte čašu kiselog vrhnja, žlicu limunova soka, papar i sol. Pomiješajte, stavite u zdjelu za salatu i odmah poslužite kao predjelo. Prema želji, dodajte i orahe.

PIKANTNI MESNI PRILOG
Nakon što se skuhao krumpir u ljusci, ogulite ga i narežite na kockice. Kuhana jaja također narežite na kockice. Dodajte hren, majonezu, kiselo vrhnje, senf, sol i papar. Posipajte peršinom. Poslužite uz meso, salatu ili ribu prema želji.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Pichlyk 25.03.2010.

    ne slažem se da hren pruža bolji okus svakom jelu. Osobno ga ne koristim, ne mogu ga smislit... ne podnosim taj okus, prejak je za moja osjetila. Btw, senf je sasvim druga priča, njega obožavam... ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare