To je to što me zanima!

Sangrija je najbolja kad odstoji dan u hladnjaku

U sangriju možete dodati i narezane jagode, breskve, kriškice kivija i šačicu svježih borovnica ili malina, a i sok od limete ili limuna
Vidi originalni članak

Španjolska sangrija je odlično piće za kućne zabave ili slatko ljetno osvježenje, a možete je lako i sami pripremiti. Piće je zapravo vino u koje se dodaje razno voće, voćni sokovi i likeri te druga žestica. Potrebno vam je neko crveno vino, primjerice cabernet sauvignon ili merlot. Na litru vina ide čaša stopostotnog voćnog soka prema želji te kriške naranče i jabuke. Možete dodati malo ruma ili brandyja, te mineralne vode kako bi se malo zapjenilo. Sangrija je najbolja ako se ostavi cijeli dan u hladnjaku jer će se okusi tako najbolje izmiješati i međusobno prožeti. No ako je odmah poslužujete, koristite vino koje ste prethodno rashladili i gotovu sangriju poslužite uz dosta leda. U sangriju možete dodati i narezane jagode, breskve, kriškice kivija i šačicu svježih borovnica ili malina. Isto tako, okus će obogatiti i čašica džina, soka od limete ili limuna.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare