To je to što me zanima!

Sarah Burton: Modni dizajn je neverbalni govor, kreiranjem otkrivamo vlastite osjećaje

Sarah je na kreativnom čelu modne kuće McQueen već deset godina, a u kompaniji je četvrt stoljeća te je jedna od najutjecajnijih britanskih modnih autorica
Vidi originalni članak

Sarah Burton radila je za Alexandera McQueena osobno, a njihov kreativni tim vodi već deset godina. Njezin je izričaj kombinacija bunta i raskoši, a glavna stvar istraživanja je kroj, odnosno oblik i forma odjevnog predmeta.

- Radeći naš posao, mi otkrivamo kako se osjećamo. Kad ste modni dizajner, onda možete komunicirati bez riječi, putem odjeće. U tom procesu dizajniranja nema straha, granica ili nekih ograda, izražavanje je slobodno - rekla je Sarah Burton za AnOther.

POGLEDAJTE VIDEO: Dizajnerica Lana Puljić radi traperice po mjeri

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prisjetila se i osnivača brenda, Leeja McQueena, koji je, ističe Burton, bio u stanju uzeti neki bezvezni komad tkanine i pretvoriti ga u nešto čarobno.

Nova kolekcija brenda paleta je čudesnih haljina, a u centru svega je oblik, odnosno istraživanje forme.

VRIJEME MODNIH PROMJENA Dekade koje su mijenjale svijet tema su izložbe u New Yorku

Kod njih je uvijek u fokusu rokerski stil, pomalo buntovan, koji se susreće s nježnim, romantičnim tkaninama i detaljima.

OUTFIT DANA Klasičan karirani kaput plus čizmice s visokom potpeticom

TAKO PRAKTIČNA Torbe za dijagonalno nošenje u 10 odličnih dnevnih kombinacija

U procesu izrade kolekcija brend surađuje s mnogim lokalnim obrtnicima koji poznaju stare tehnike obrade tekstila te time čuvaju naslijeđe.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • LJEPOTICA 1 20.03.2021.

    Tako je...🎨komunikacija putem odjeće,da,to je izričaj,umjetnost🖼ako ste zaigrani,rocker,hipster,pa i školarac,ma sve...Ova peplum haljina koja je izvanredna bi se trebala naći u ormarima mnogih naših "dama"koje se pojavljuju na tv-u,pogotovo ako vode ozbiljnu emisiju😱!

Komentiraj...
Vidi sve komentare