To je to što me zanima!

Savjeti majstora: Za savršen odrezak bitna je debljina mesa

Kotletima nisu potrebni jaki začini - dovoljno je samo malo soli i papra ili crvene paprike i senfa, a meso ne treba ni podlijevati, ističe chef Branko Ognjenović
Vidi originalni članak

Da bi kotleti savršeno uspjeli, važno je da budu ravni - ne da kost bude predebela, a meso neravnomjerne debljine. To je najvažnije pravilo kojeg se treba pridržavati, objašnjava poznati kuhar Branko Ognjenović i dodaje: 

- Prije pripreme prerežite gornju tetivu da meso bude ravno, inače će loše ležati na tavi i neće se dobro ispeći. Tava bi trebala biti relativno vruća da se pore mesa zatvore. Meso je tijekom pripreme bolje ne podlijevati jer ga inače treba dugo pirjati. Marinada nije potrebna; dovoljno je meso prije pripreme namazati tankim slojem ulja i ostaviti da tako stoji pola sata prije pripreme. Poželjno ga je soliti tek nakon pečenja jer sol izvlači vodu. Obično na kraju dodam malo krupne soli i začinskog maslaca da ga oplemeni - otkriva Branko Ognjenović.

Kotleti na lovački način

Sastojci: 700 g svinjskih kotleta, 40 g brašna, žlica crvene paprike, 3 jaja, 2-3 kisela krastavca, ulje, sol, papar 

Priprema: Kotlete posolite, popaprite, uvaljajte u brašno i pecite na vrelom ulju da porumene s obiju strana. Izvadite ih i stavite na tanjur, a u ulje dodajte crvenu papriku i malo tople vode. Kad prokuha, dodajte sitno nasjeckana kuhana jaja i krastavce. Vratite kotlete u umak i pirjajte još nekoliko minuta. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Gost Gost 06.02.2014.

    Meni je najbolji na roštilj, a može i na druge načine,a debljina i veličina nisu mi bitni, kakav se nađe:)

  • zmijolovac 06.02.2014.

    Šta piše ovaj čovjek, meso podlijevati???...Najbolje je kotlete zapržiti sa svih strana i onda staviti u ror pri temperaturi 80-90 stupnjeva. Možete ga držatiu roru i cijeli sat ili duže, kotlet će biti sočan, tko to proba tek će onda vidjeti kako je kotlet dobar. ....Potražite na internetu pod "niedergaren".

  • NEmigrantima 06.02.2014.

    ovo dobro izgleda, morat ću si probati napravit jedan takav kao na slici :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare