To je to što me zanima!

Savršena fotka u putovnici: Makeup trikovi za ljepši izgled

Svjetlucave preparate najbolje je izbjegavati jer stvaraju dojam masne kože. Treba nanijeti primer u boji breskve i bronzer koji odvlači pozornost od sitnih bora
Vidi originalni članak

Fotografije iz putovnice ili osobne iskaznice najčešće ne ispadnu onako kako ste priželjkivali. Štoviše, rijetko tko je zadovoljan jer je teško zauzeti pozu kad svijetlo bliješti u tebe. Problem je u tom što ta fotografije traje godinama. Vizažistice Romy Soleimani i Gucci Westman zbog toga su za britanski Vogue podijelile savjete kako na fotografijama ispasti najbolje moguće. 

Primer u boji breskve koži daje zdravi sjaj

Blještavo svjetlo reflektora nimalo ne laska licu pa ono može djelovati pomalo isprano. Stoga je najbolje nanijeti primer koji će ujednačiti ten i popuniti pore. Odličan izbor je onaj u boji breskve koji koži daje zdravi sjaj. 

Prava nijansa korektora skriva podočnjake

U slučaju tamnih podočnjaka najbolje je koristiti puder ili korektor, a vizažistica Romy Soleimani preporučuje ga čak i ženama koje ne koriste ovu vrstu preparata. Najbolje je koristiti puder koji je nijansu do dvije tamniji od tena ili pak korektor koji se bira ovisno o boji podočnjaka. Ljubičaste i plave podočnjake najbolje prikriva korektor sa žućkastim tonovima, a smeđe s ružičastima.

Fotolia

Uz ruže usne ne djeluju isprano

Na usne se preporučuje nanijeti ruž u boji šumskog voća ili ruže. On će im dati svjež i zdrav izgled pa neće zbog bljeskalice izgledati isprano. 

Bronzer odvlači pozornost s problematičnih područja

Najproblematičnija područja su ona oko nosa i oko usta gdje se vide svi tragovi smijeha. Sitne bore najbolje će ublažiti puder, a pozornost s njih odvući će bronzer na obrazima. 

Treba izbjegavati sjajne i svjetlucave teksture bronzera jer će u spoju s blijedom kožom djelovati neprirodno. Preporučuje se koristiti mat varijantu.

Zaboravite na svjetlucave preparate

Puder svjetlucave teksture i sjajilo na usnama u kombinaciji s bljeskalicom fotoaparata može izazvati pravu malu katastrofu. Odbljesak će stvoriti vizualno masnu kožu, a tragovi će se najviše vidjeti na čelu. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Queen24 18.11.2014.

    Koliko god se uređivala i sređivala uvijek ispadnem kao koza koja bleji...

  • Mthesecond 18.11.2014.

    Jel ovo išlo samo za ženski dio? :) ...A što s nama koji se ne šminkamo...Kako da se mi uljepšamo,kako da zasjamo na toj fotki :)

  • otilliaOS33 17.11.2014.

    zar je stvarno bitno kako izgleda netko na slici u bilo kojem dokumentu koji istu i ima? ....mislim da to nije vrijedno spomena, a kamoli šminkanja za slikanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare