To je to što me zanima!

Savršena maskara za svaki tip trepavica - bitan je izbor četkice

Nisu sve maskare jednake, isto kao ni trepavice. Različiti tipovi trepavica zahtijevaju različite formule i vrstu četkica s kojima će maskaru nanositi - bilo da se radi o volumenu, duljini ili nečemu između
Vidi originalni članak

Maskara je najprodavaniji kozmetički proizvod, a većini žena ona je osnova svakodnevnog makeup-a. Pri odabiru maskare treba voditi računa o njenoj cijeni, kvaliteti ali i efektu koji želimo postići. 

POGLEDAJTE VIDEO: kako nanosite šminku?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sretnice s dugim i gustim trepavicama trebaju svoju pažnju posvetiti dodatnom uvijanju trepavica. Za to su pogodne sve maskare s tanjom, ali uvinutom četkicom. Prije nanošenja maskare trepavice je poželjno uvinuti zagrijanim uvijačem za trepavice.

Dugačke, a tanke trepavice

Ove trepavice treba učiniti debljima, a ne duljima, kako bi one više došle do izražaja. Umjesto jednog sloja ove je trepavice bolje namazati s dva tanja sloja maskare. Gustoću i volumen najbolje će dati maskara s četkicom spiralnog oblika, s tanjim rubovima, a deblja u sredini.

Kratke i tanke

Ženama s ovakvim trepavicama treba kvalitetna maskara koja će im dati i volumen i gustoću. S obzirom da su trepavice tanke treba im najmanje dva sloja, a najviše će ih izdužiti uža i ravna obična četkica, ali ne gumena jer ih ona ne bi uvila.

RAZLOG JE VIŠE NEGO DOBAR Vizažistica savjetuje: 'Želite li izgledati mlađe, ne nanosite korektor na podočnjake!'

Kratke i guste

Glavni zadatak maskare za ovaj tip trepavica je učiniti ih duljima. Ne treba pretjerivati sa slojevima maskare jer neće produljiti trepavice, već odabrati gustu, oblu i veću četkicu koja će ih izvući i naglasiti.

Srednje duge i srednje guste

Za ova tip trepavica najbolje su maskare s gumenom četkicom jer će u potpunosti razdvojiti svaku trepavicu, omogućiti da se namažu i teško dostupne dlačice u kutu oka bez grudica. Osnovno pravilo s gumenim četkicama je da se nanosi samo jedan sloj maskare.

PREDIVAN POGLED Imate smeđe oči? Najbolje će ih istaknuti plavi i ljubičasti, a naglasiti zlatni i bakreni tonovi

Vodootporne maskare

One su idealne za žene s masnim tipom kože, jer će onemogućiti da im se maskara preslika ili razmrlja piše Makeup.com. Žene s osjetljivim očima trebale bi se kloniti vodootpornih maskara jer će im njihova jačina nadražiti oči. Također, vodootpornu maskaru je korisnije koristiti ljeti nego zimi.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare